Prvenstvo BiH
3

Košarkaši Slobode pobijedili u Mrkonjić Gradu, Leotar bolji od Zrinjskog u Mostaru

K. H.
Foto: sloboda.ba
Foto: sloboda.ba
Košarkaši Slobode u zaostalom meču 9. kola Prvenstva BiH pobijedili su Mladost u Mrkonjić Gradu rezultatom 84:73, dok je u drugom susretu Leotar u gostima bio bolji od Zrinjskog.

Sloboda je puno bolje otvorila meč od Mladosti i već nakon prvih 10 minuta imala prednost od osam poena (22:14), no Mladost se do poluvremena vratila i uspjela smanjiti na samo dva poena razlike. Bilo je 41:39 za Slobodu.

Znatno boljom igrom u trećoj četvrtini Sloboda je došla do dvocifrene prednosti od 63:51, nakon čega su u posljednjoj dionici mirno priveli meč kraju i došli do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Durmo koji je ubacio 24 poena, a pratio ga je Delalić koji je ubacio 19 poena. U poraženom timu se istakao Milošević koji je ubacio 15 poena, dok je Kapetanović dodao 14 poena.

Za Slobodu je ovo bila deveta pobjeda u ovoj sezoni, a pored toga imaju i tri poraza. S druge strane, za Mladost je ovo bio sedmi poraz i oni su ostali na četiri pobjede.

U drugom meču koji je odigran danas Leotar je bio bolji od Zrinjskog u Mostaru, a konačan rezultat na kraju je glasio 72:66 za goste iz Trebinja.

Do pobjede ih je nosio Jeftić koji je ubacio 18 poena, a najefikasniji u ekipi Zrinjkog je bio Naletilić koji je ubacio 16 poena.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore