Utakmica u subotu
0

Košarkaši Čelika dočekuju Borac: Imamo šanse iako imaju ekstreman kvalitet

E. M.
Anes Podojak, Goran Bulajić i Josip Pandža (Foto: E. M./Klix.ba)
Anes Podojak, Goran Bulajić i Josip Pandža (Foto: E. M./Klix.ba)
Košarkaši Čelika u okviru 4. kola Lige 6 u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" ugostit će ekipu Borca, a iz zeničkog tabora su kazali da su optimisti te da sigurno imaju šanse natjecati se s gostima.

Predsjednik OKK Čelik Goran Bulajić je na današnjoj konferenciji za medije kazao da se nada da neće biti otkazivanja utakmica kako bi do kraja maja mogli odigrati sve utakmice Final Foura.

"Nažalost poraženi smo od Širokog nakon dobre tri četvetine, ali je posljednja presudila. Rezultat nije bio odraz onoga što se vidjelo na parketu, ali poraz je poraz. Nažalost, u ovoj situaciji kada je u prva četiri kola bilo teško izdogovarati utakmice zbog SPARS-a i Igokee, nadam se da će kontinuitet utakmica biti sada uredan da bi se do kraja maja odigralo svih 10. kola", kazao je Bulajić te dodao da im je drago što se ponovo Liga 6 igra u Zenici.

Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona još uvijek se nije izjasnio po pitanju prisustva publike u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" iako je dobrom organizacijom moguće ispoštovati sve epidemiološke mjere.

Trener Čelika Josip Pandža je izjavio da rezultat u Širokom nije realan, ali da njegova ekipa mora održati koncentraciju na terenu svih 40 minuta.

"Mi nismo doveli nijednog igrača u prvenstvu i to je naš ponos. Birali smo taki da smo vjerovali našem kadru, nismo ni imali mogućnost da ih dovodimo jer nismo imali finansije za to i bolje je ispalo. Borac je pobjedom protiv Širokog pokazao da ima ekstremno velik kvalitet i ne pamtim kad je Široki izgubio s tolikom razlikom. Imaju veću rotaciju, čak 12 igrača na raspolaganju, a mi moramo biti pametni, pronaći model da budemo fokus tokom cijele utakmice. Optimista sam i siguran sam da imamo šanse", kazao je Pandža.

Dodao je da je pauza od 15 dana i odgađanje utakmica utjecalo na to da su "ispali" iz ritma zbog čega ih sada očekuje veoma gust raspored, a njihova nesreća je mali broj igrača za rotaciju.

Anes Podojak, košarkaš OKK Čelik, je kazao da je atmosfera u timu odlična kroz cijelu sezonu.

"Očekuju nas nezgodni protivnici, ako ispunimo zadatke koje je trener postavio pred nas pobjeda neće izostati", izjavio je Podojak.

Utakmica Čelika i Borca na rasporedu je u subotu 8. maja s početkom u 17 sati s direktnim prenosom na BHT-u i Youtube kanalu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.