Košarka
55

Ivanović, Stipanović i Mahmutović vjeruju u dobar rezultat seniora na Eurobasketu

Piše: D. B.
Seniorsku košarkašku reprezentaciju BiH u septembru očekuje nastup na Eurobasketu, a selektor Duško Ivanović, reprezentativac Andrija Stipanović i generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović su otkrili svoja očekivanja.

[VSLIKA]3[/VSLIKA]

Selektor košarkaških Zmajeva neće moći računati na trojicu sjajnih košarkaša, Mirzu Teletovića, Nihada Đedovića i Jusufa Nurkića, no, uprkos tome, Ivanović je optimističan.

"Mislim da smo odradili dobre pripreme, a igrači su po dolasku već bili dobro pripremljeni i ambiciozno. Na turnirima smo podigli formu, a čekaju nas još dva turnira, odnosno šest utakmica. To će nam biti dovoljno da dostignemo formu. Ambicije su da prođemo prvi krug. Moji momci to žele i rade dobro", izjavio je Ivanović.

Prije nastupa na Eurobasketu će naša reprezentacija nastupiti na turniru u Grčkoj, gdje će "brusiti" formu.

"Sve su to pripremne utakmice, igramo protiv jakih protivnika, jer samo tako možemo napredovati. Očekujem da nakon svake utakmice budemo bolji, da igrači igraju s malo više samopouzdanja", rekao je selektor.

[VSLIKA]2[/VSLIKA]

Reprezentativac Andrija Stipanović je obećao da će naš tim pružiti maksimum.

"Najbitnije je da se dobro pripremimo. Navijači definitivno mogu očekivati da ćemo dati sve od sebe, a mi se nadamo da će doći i dobar rezultat", kazao je Stipanović.

[VSLIKA]1[/VSLIKA]

Kao i selektor, generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović je izrazio optimizam.

"Mislim da će A reprezentacija napraviti odličan posao na Eurobasketu. Imali smo problema i nesreće s najboljim igrača, ali bez obzira na to mi i dalje imamo dobru ekipu, karakterne momke. Siguran sam da ćete se iznenaditi koliko snage i potencijala imaju seniori. Očekujem da nas obraduju dobrim rezultatom", jasan je bio Mahmutović.