Košarka
0

Halimić: Spremni smo za Evropsko prvenstvo

FENA
Emir Halimić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Emir Halimić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Do početka evropskog kadetskog košarkaškog prvenstva B-divizije u Sarajevu ostalo je još šest dana, a reprezentacija Bosne i Hercegovine privodi kraju višesedmične pripreme.

U toku priprema izabranici selektora Emira Halimića odigrali su i nekoliko prijateljskih susreta, a do početka prvenstva očekuje ih još utakmica protiv Portugala, 5. augusta u Sarajevu.

Halimić je kazao Agenciji Fena da je zadovoljan pripremama, te da je repezentacija BiH spremna za predstojeće prvenstvo Evrope. Naglasio je da su svi u taboru BiH složni u namjeri da se osvoji prvo mjesto na takmičenju i plasira u evropsku A-diviziju.

"Nadam se da do početka takmičenja neće biti ozbiljnijih povreda. Ne mogu obećati da ćemo osvojiti prvo mjesto, ali sigurno je da će igrači u svakom susretu dati svoj maksimum. Nikoga ne smijemo podcijeniti, jedino tako možemo doći do cilja", izjavio je Halimić.

BiH će na EP-u u Sarajevu, koje počinje 8. a završava 18. augusta, igrati u grupi s reprezentacijama Slovačke, Holandije, Izraela i Danske.