Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
profesionalni sportaši su moderni robovi
Ja stvarno mislim da ipak treba postovati neka pravila. Ako je pravilo da ima 16. godina, onda moraju da imaju 16 i tacka. Ako se moze prekrsiti jedno pravilo, zasto onda oduzimati medalje onim koji se dopinguju? Druga stvar, ja mislim da je mnogo lakse djeci od 14 godina da ucestvuju nego nekom od 20. Djeca od 14 nisu ni svjesna sta se desava i mnogo manje imaju problema sa tremom nego neko ko ima 20 a da ne spminjemo nekog preko 20 ko zna da mu je ovo zadnja sansa na olimpijadama. Helem, moje misljenje je da ako nema 14 godina treba da joj se oduzme medalja a ona nek zahvali svojoj vladi zasto se to desilo.
@ kokos Čuj nema sisa! A kad si ti vidio gimnastičarku sa značajnim \"atributima\". Opće je poznata stvar da gimanstičarke ostaju \"ravne\". On topic A bilo bi mi žao da joj uzmu medalju, na stranu svi protokoli, bila je daleko najbolja!
Gjde nestaje trag, tu pocinje istraga.
Ta curica nema ni 12 godina. Sa 16 bi vec trebala debelo biti u pubertetu, kod nje je nema ni u tragovima. A olimpijada nije boriliste djevojcica. Nije uredu, prema ostalim takmicarkama, jer se njoj bez sisa i iceg puno lakse kretat, a nije ok ni prema curici, jadna, koji mobing.
Zloraba djeteta.
zavidni ili ne, bolesno je gurati 14-godisnjakinju u to, jer je pritisak (pogotovo kod iskompleksiranih Kineza) nevidjen i ako je istina, ona je stvarno premlada...
Zavidni Ameri! Samo nek je drugima gore i nek druge zakidaju. Pa stvarno, ako su Kinezi poslali suvise mladu gimasticarku, valjda bi bili dovoljno pametni da joj krivotvore isprave i rodni list. Al ne, pojavio se americki \"kompjuterski strucnjak\" koji je pronasao \"dokaze\". Pun mi kufer vise Amera, al fala Bogu, ponasaju se kao Rimsko carstvo, zavrsice kao Rimsko carstvo, samo pitanje kada.
Ovo samo iz zavisti rade... Krivo Amerima sto ne mogu kupiti sve sportase kao sto su ovu pored ove kineskinje na srebrenom postolju... Ali im se dokazuje da nisu ni blizu najboljih sportista, od 90+ medalja koje su do sad osvojili su im 30+ iz plivanja tako da nemaju sta da pricaju... Cak ni u atletici nisu vise sto su bili, jer nema vise prodanih dusa ko prije... Svak hoce da brani boje svoje orginalne drzave... propadaju ko i njihiva ekonomija... ;)
Greška može biti samo kod organizatora odnosno voditelja reprzentacije NR Kine, a nikako kod ove divne djevojčice. Prema tome, glupost bi bilo oduzeti medalju koju je svojom snagom i upornim vježbanjem časno osvojila i prije navršenih \"potrebnih\" godina starosti. Ko to može negirati genije. Živjela!