Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uzimajući u obzir količinu informacija i resurse koje zahtjeva platna transakcija na ATM-u ... dovoljan je i dos. :)
tu se gadno varas,, ocito nikada niste pogledali kako radi atm i sta sve vuce za sobom
Prijetelju... Tu više Hardware šljaka nego Software. To je činjenica... Na ATM se instalira (i PLAĆA) kompletan OS od čijeg resursa ATM upotrijebi jedma 2-3% .. o tome ti pričam. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Linux Ubuntu xD
na ubuntuu se radi streaming...centos je pravo dobar...
Gates će opet dobro zaraditi :) .
Nek i odere banke, ko im jebe mater, šta oni rade ljudima za kredite to je nevjerovatno!!!
Pa neka odrijese malo vrecu i uloze malo para u software, a ne da koriste programe stare 15 godina. A kad se treba uzimati, tu su experti!
Za banke se ne sekiram, uostalom, oni su nauceni da to popljackaju od klijenata, dakle, sve ce to platiti klijenti....
Baš mi vas je žao , bankari , kao i lanjskog snijega . Ko vas j.. , znam da niste naučeni na to , ali nekad se mora i platiti nešto , a ne samo uzimati od ljudi . A što se ostalih tiče , ukidanje podrške ne znači da ga neće moći koristiti oni koji to žele .
boze dragi u mene još 98 microsoft konto da pređem na xp a eto hoće da ga gase
Proklet nek je Bill Gates i taj Microsoft sto sjaaaaa...
linux majka posljednja verzija windowsa koju sam imao instalisanu je bila win 95 SE
:) .
Pogresno tumace, ne ukida se XP niti se moze ukinuti, vec samo podrska, a to su Windows update, ono sto je potrebno XP-u od update-a je framework i service pack 3, to ce biti dostupno za skinuti u narednih 20 godina tako da ko ima XP nemora se brinuti, 90% korisnika BiH nikad nije koristilo update jer toliko korisnika nema licenciran XP, vjerujem da im sistem fercera jednako dobro kao i kod onih sto imaju podrsku. Imao sam licencirani i nelicencirani XP, nema tu neke razlike.
Ti onda pojma nemas....jel vi znate sta je uopce Service pack?Sta upodate?Jel kojim slucajem znate zasto se uopce izdaje upodate?Vama svima to zajebancija, kad vam je najvise sto radite na racunaru igrate farme na Fb. Upodate se vrsi iz prostog razloga da se zatvore rupe o eventualnim propustima koji se svakodnevno analiziraju u MS - u.Kad sjedis za racunarom preko kojeg se vrse milionske transakcije, nije ti sveijedno da li ce neka banalnost prouzrokovat da ti blokira rad na 24 sata....Podrska je jako bitna poslovnim korisnicima i bankama, privatnim korisnicima gotovo nije potrebno ni jedan SP.
Nemoj se praviti pametan kada to ocito nisi, service pack uopste nije potreban banci, u instalaciji XP-a dolazi service pack 2, svi bankarski programi mogu raditi sa XP service pack 2 nije im potreban update na SP3. U banci je 70% racunara u zatvorenom sistemu, bez mogucnosti izlaska na stranice koje mogu inficirati racunar, rade bez AV zastite, njima nisu potrebne sigurosne zakrpe, nema te zastite koja se nemoze probiti ako racunar luta po FB i slicnim stranicama. Dio racunara na koji se primaju mailovi i koji imaju komunikaciju sa korisnicima nemaju pristup ovim 70% racunara koji rade u zatvorenom sistemu. Obicnom korisniku je potreban service pack 3 iz razloga sto se pojedini programi nemogu instalirati bez tog dodatka.
pa nece ga deaktivirat sam ukinut dalji support od microsofta..xp naravno ce i dalje radit..
Najbolji proizvod Microsofta za sva vremena, postao je teret za ovu kompaniju. Sa zadovoljstvom je korišten jednu deceniju bez ikakvih problema, do neki dan kada je kompanija poslala obavijest da ga neće podržavati nakon 8. aprila, ... i tada mi pade sistem prvi put.
A open source debili jedni??Ne kontam sta su radili do sada?Znali su davno da ce morati seliti na drugi OS,ko im je kriv neka placaju kad su glupi.
bilo je vrijeme da i njima neko uzme mjeru :D
Sace da nam podignu i fixne kamate..