Pogresno tumace, ne ukida se XP niti se moze ukinuti, vec samo podrska, a to su Windows update, ono sto je potrebno XP-u od update-a je framework i service pack 3, to ce biti dostupno za skinuti u narednih 20 godina tako da ko ima XP nemora se brinuti, 90% korisnika BiH nikad nije koristilo update jer toliko korisnika nema licenciran XP, vjerujem da im sistem fercera jednako dobro kao i kod onih sto imaju podrsku. Imao sam licencirani i nelicencirani XP, nema tu neke razlike.
Ti onda pojma nemas....jel vi znate sta je uopce Service pack?Sta upodate?Jel kojim slucajem znate zasto se uopce izdaje upodate?Vama svima to zajebancija, kad vam je najvise sto radite na racunaru igrate farme na Fb. Upodate se vrsi iz prostog razloga da se zatvore rupe o eventualnim propustima koji se svakodnevno analiziraju u MS - u.Kad sjedis za racunarom preko kojeg se vrse milionske transakcije, nije ti sveijedno da li ce neka banalnost prouzrokovat da ti blokira rad na 24 sata....Podrska je jako bitna poslovnim korisnicima i bankama, privatnim korisnicima gotovo nije potrebno ni jedan SP.
Nemoj se praviti pametan kada to ocito nisi, service pack uopste nije potreban banci, u instalaciji XP-a dolazi service pack 2, svi bankarski programi mogu raditi sa XP service pack 2 nije im potreban update na SP3. U banci je 70% racunara u zatvorenom sistemu, bez mogucnosti izlaska na stranice koje mogu inficirati racunar, rade bez AV zastite, njima nisu potrebne sigurosne zakrpe, nema te zastite koja se nemoze probiti ako racunar luta po FB i slicnim stranicama. Dio racunara na koji se primaju mailovi i koji imaju komunikaciju sa korisnicima nemaju pristup ovim 70% racunara koji rade u zatvorenom sistemu. Obicnom korisniku je potreban service pack 3 iz razloga sto se pojedini programi nemogu instalirati bez tog dodatka.
Prikaži sve komentare (42)