Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stvarno fensi stvar al mogli su mu obezbijedit kućište, bas bi dobro izgledao. Ovako, nosati zelenu plocu za sobom je bezveze, jos je tu opasnost i od ostecenja kojeg otpornika il ne znam vec cega.
Ali ga istestirašte, ma svaka Vam čast. A recenzije, u pm. Imam ovo kući i mogao bih o tome napisati bar tri puta više nego što vi napisašte. Da ne govorim da su i preskočili par važnih sitnica bez kojih nema \"startx\", surfovanja, pisanja itd. Ali neka su oni napisali recenziju. Suviše je ovo skupo šta nudi, nema podršku za flash i HTML5, što je pola interneta, ali zato ako se instalira OpenELEC sa XBMC-om dobija se savršen multimedijalni stroj uz običan TV. Itd,...
Pogledaj malo na youtube-u pa vidi šta je moguće.Ljudi ovaj kompijuter ne koriste toliko za učenje više za neke projekte prije sedmicu dana baš sam gledao video kako su neki napravili uređaj za simultano prevođenje.
http://www.pik.ba/artikal/2960724/siemens-2-8ghz-ram-ddr1-ata-hard-disk/ ETO POGLEDAJTE RACUNARA ZA TE PARE...
Dobro jutro imam pitanje da li dođe ova memori ili je ja moram kupiti koliko sam procitao SD ide. Hvala unaprijed !
za 100 maraka mozes uzet neki polovan racunar a dosta bolji...
Što će mi ovo kada se moraš nakačiti preko drugog računara???? Brzina procesora 700 MHz, i ima 256 MB radne memorije. Ništa ozbiljnije sa ovim računarom čovjek ne može raditi. Ovo je možda dobro za osnovne škole i učenike.
http://www.pik.ba/artikal/3862733/raspberi-pi/
Možete li mi dati informacije kako da naručim Raspberry Pi - računar? Hvala!
Konacno nesto lijepo i interesantno na ovom portalu :)
taman da moze ispod nokta stati, kad je brzina ko u abakusa
Mozel kanter na ovome ahahah
A sta moram naruciti kukavce nije mi ni moj kompjutor boji od ovog cak je ovaj rasberi izmislio svjet...........
Prof Dr Zikrija Avdagić doc. dr. nauka je ovo zamislio prije 20 godina. Projekti,inteligentne mreže,umjetna inteligencija,fazi logika i ostale fraze nisu bili samo šuplja u Zikrije.
Mozeli mi neko poslati link preko kojeg se moze naruciti ovaj model od 35 dolara.
http://www.ebay.com/itm/Olimex-iMX233-OLINUXINO-MAXI-linux-computer-ARM926J-alternative-to-Raspberry-Pi-/280895044174?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item4166a63a4e Evo ga :)
Otkad je 6 recenica recenzija???