Tehnologija
0

Intel predstavio najtanji laptop na svijetu

Sarajevo-x.com
Intel je kreirao laptop kojeg bi mogli opisati: "Lijep kao djevojke sa modnih pista, samo još mršaviji". Prototip kodnog imena "Intel Mobile Metro Notebook" težak je nešto više od kilograma, a debeo je (možda bolje reći tanak je) 1,7 centimetara. Ipak, ne treba ga procjenjivati po vanjskom izgledu, već treba pogledati šta je unutra.

Ovaj šminkerski laptop u sebi ima najbolje komponente koje Intel posjeduje. Pošto je riječ o prototipu, još uvijek se ne zna šta je unutra i šta će biti unutra kada krene u proizvodnju. Priča se da bi to moglo biti do kraja godine.

[slika]1[/slika]Da se vratimo na izgled. Laptop je boje šampanjca i za njega će biti dostupne i raznobojne magnetne "navlake", tako da će ponosna vlasnica moći mijenjati boju svog kompa. Da rekli smo vlasnica, jer sve upućuje na to da je ovaj laptop prvenstveno namijenjen ženam. A evo i zašto.

"Navlaka" će omogućavati laptopu da se puni bežično, a moguće je na njega zakačiti kaiš te ga nositi kao torbu.

Uvijek će mu konekcija biti uključena da bi se mogli logirati preko Wi-Fi-a, EV-DO-a i WiMaxa. Baterija bi mu trebala trajati 14 sati.

Još nije ni izašao, a već na njega gledaju kao na konkurenciju Appleu. Veliko pitanje je cijena. Koliko će koštati još uvijek nije poznato, ali uzimajući u obzir da je "šmiiinka", vjerujemo da će biti skup.