Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a odakle ti ta nepoznata u jednacini 300KM
mala pomoc kod nas ti treba jedan irget da iskopa rupu (dnevnica 30KM) i u nju mozes stavit npr. 100kg bureka i zatrpat ih. mozes li sa 30KM da posaljes 100kg bureka na mjesec?????
za ove zasto i @zasto: 1. raspitajte se koliko kosta da se izbaci kilogram necega (npr. radioaktivnog otpada) u orbitu ili transportuje do mjeseca. 2. raspitajte se koliko kilograma otpada je tu 3. saberite, pomnozite 4. javite nam da li je jeftinije
zato genije sto trenutna tehnologija svemirskog transporta je vrlo nesigurna i sasvim je relano za ocekivati da prilikom jednog od transporta moze doci do katastrofe i da se sav otpad raspe u zemljinu atmosferu.
e ovako, ovo juce bilo na cnn-u. ja prevodio (kao prevodilac) u poslovne svrhe. molio bi za malo vise ozbiljnosti pro prevodjenju cuj gradi se od stijena? wtf? kakav nuklearni binker? gdje je rijec \"waste\" u naslovu?? \"that would require NO !!!!!! surveillance or management by future generations\" prevedeno \"Također je važno da naše rješenje osigura nadzor i upravljanje i budućim generacijama.\" ma joj ima ovoga puno. vidi se da se neko trudio ali mislim da bi to trebalo malo ozbiljnije.
@zasto: A sta kad bi se takva raketa raspala u atmosferi!???
Preskupo, nema vlade koja bi mogla platiti slanje nukleranog otpada u svemir. Da bi izbacili samo 1kg u zemljinu orbitu potrebna je 1 tona goriva.
Sta vam ljudi pada na pamet. Kakvo odlagaliste za nuklearni otpad. To je neki projekat o nuklearnom skrovistu, koji je procurio u javnost pa ga na ovaj nacin maskiraju. Sve ozbiljne zemlje se spremaju imaju slicne \"rudnike\". Et finci ludi pa ce sav toliko ozbiljan nuklearni otpad svijeta primiti u svoja njedra. Bez obzira na lovu koju bi dobili na taj nacin, koji bi finac to potpisao. Svemir je sasvim logicna ideja, posalji ga na Sunce, pa tamo se svakako energija oslobada nuklearnim reakcijama. Heh pa da malo i mi Suncu posaljemo energije. Pa ja....
slazem se sa tobom, ali ne mora bas na mjesec, ma to oni mozda nek je blizu, moze trebati uskoro
zasto ne ispale nuklerani otpad u svemir, jeftinije je, ne smeta nikom...posalju ga na mjesec tamo nema zivota
\"Bunker će biti dug skoro osam kilometara, a dubok i do 500 metara\" \"Stigli smo do konačne dubine odlagališta, a to je oko 420 metara\"
Naj.e.ba.li smo, samo još nekoliko miliona godina i eto kijmeta! Užas, opet neću moć spavat
Nama su govorili da su se ovakvi bunkeri gradili samo u SFRJ i Socijalizmu??? Sada tek nista ne razumijem...