Tehnologija
97

Appleovi protivnici objavili šaljive parodije na "savitljivi" iPhone 6

Klix.ba
Apple pokušava da se povrati nakon teške sedmice u kojoj se veliki broj korisnika požalio kako se novi iPhone 6 savija u džepu. Appleovi korisnici izloženi su velikom sigurnosnom propustu i stotine ljudi izgubilo je signal na mobitelu nakon što su skinuli novu verziju iOS-a 8.

Ovi propusti izazvali su desetine parodija koju su osvanule na internetu, a mnoge od njih kreirale su tehničke kompanije koje su rivali Applea, ali među kreatorima su i brendovi koji nemaju veze s tim, koristeći ovo kao priliku da se reklamiraju.

Samsung i Apple su "razmijenili" bezbroj tužbi tokom proteklih godina. Južnokorejska kompanija postavila je poster na kojem se iPhone 6 klanja Galaxyju Note 3. "Klanjajte se onima koji vrijede", stoji u natpisu.

U Južnoj Africi KitKat je objavio je dijagram u kojem pokazuje kako su čokolade dizajnirane da se slome, ne savijaju.

Također, brend piva Miller Lite tvrde da, ako se njihovi proizvodi saviju onda su postigli uspjeh i ispunili ono što mušterije žele. "To ne vrijedi za sve", napisali su.

Tajvanska firma odlučila je nacrtati direktno poređenje iPhonea 6 i njihovog smartphonea. Ispod Appleovog uređaja stoji "iBend", a ispod ASUS-ovog modela "iDon't".

Šali se priključila i Coca Cola prikazujući generaciju svojih flaša od 1899. do 2007. godine uz natpis: "Uvijek smo imali zakrivljenja na pravim mjestima".