Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na engleskom kad kazes \"fifteen hundreds\" misli se na 15-ti vijek. Tako da 1453-ca godina spada pod to. Ali kad masina prevodi onda ona to \"fifteen hundreds\" prevede bukvalno petnest stotina tj 1500. U svakom slucaju ne dolazi ovdje po pouzdane informacije vec onako da se malo razonodis.
\"Na pitanje novinara da li se na Titaniku nalazi neki predmet koji je u vezi sa Turskom, Ballard je odgovorio da se nalaze turski hamami, a da se u jednoj kutiji za nakit nalazi i zbirka Hayyamovih rubaija.\" Tko je ovdje nepismen ??? Omar Hayyam je bio PERZIJSKI pjesnik sa poznatom zbirkom pjesama pod nazivom Rubaije (stihovi u četvercu) i nema veze sa Turskom i nakitom... \"pronašli olupinu broda koja datira iz perioda Bizantskog carstva, od 1500. godine\".... Bizantsko carstvo prestalo, postojati 1453 godine....