Komentari (123)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
RAZVOJ I NAUKA NEKADA NE BIRAJU NACIN I SISTEM, BITAN JE CILJ. MOZDA OVO IZGLEDA UZASNO ALI U PERSPEKTIVI CE TREBATI LJUDIMA.
@galaxygalaxy Nema vise science-fiction..sve je realno
Cuces pjesmu ,ti ne licis ni na jednu a mnogo sam zena sreo,...
plus stotine eksperimenata koji i ne idu u javnost. vjerovatno su vec rodjena klonirana djeca isl
ne znam da se.mogu mijenjati geni ishrsnom. ako imaš neki relevsntan izvor posalji link
malo si pobrkao hormonske terapije sa genima i Dnk-om. nisam bas siguran ds li si ti čitao obmvaj link koji simi poslao, jer ne govori se o promjeni gens nego promjeni eksperesije gena. ne kazem ds je to dobro i bezopasno al nije bas ono sto si ti naveo.
u nas je to prastara vijest
Puhni u rog, Israfile!
De ba Nek nam azdahu troglavu naprave Da ne zauzika sjedista 🙃
puste ga da naraste, da vidimo šta će reć. Možda čovjek, ima svoju viziju svijeta. Zapravo nije čovjek ,nego majmun, Zapravo mjenjao je boje. Ko da je bitno, jel majmun ili čovjek, bitno je da je dobar čovjek, tj dobar majmun.
religija je vazda bila kočnica nauci. Međutim kada se šta pronađe, vjernici veoma rado koriste plodove "šejtanskih poslova", ne ulazeći u detalj kako je šta nastalo i ko je sve zagino na putu.
Zar to onda nisu dijelom i ljudska bića? Kako ga ubiti i izvaditi mu organ? Koja stoka prokleta, čime se oni bave
Sve je ovo zadiranje u božije određenje ovo nam neće ništa dobro donijet..a već smo plaćamo račun zbog naše znatiželje u božiju odredbu
Treba Spaniji vratiti inkvizciju, gdje gonimo kukala nam majka.
Kada će uspješno ukrstiti Čovjeka-Srbina! Kamenjarske i Šumske majmune imamo!
Planeta majmuna...
Oj, "katolički univerzitet"...koje licemjerje! Mrzim "vjerske" škole.
Ok, ako ostane samo kod toga da se istrazi kako se ljudski organi razvijaju u razlicitim okolnostima, to moze kasnije posluziti za nove terapije i sl. Ali zaista je dosta moralno upitno da svako od nas ima svog majmuna koji mu sluzi kao skladiste rezervnih dijelova kada nam otkaze neki organ, samo da bismo zivjeli jos koju godinu... Ako je to finalna i buduca svrha ovih eksperimenata, uopste mi se ne svidja. Valjda postoje drugi nacini i pristupi za uzgoj organa.
Mutacije nisu dugotrajne, znaci ti organi ce imati ozbiljne funkionalne hendikepe.
ozivljavanje teorije evolucije
Ako djetetu zamjenu 5 umjetno dobivenih organa, to je kao eticki, moralno dozvoljeno, a klon djeteta nije, iako je dijete sa tim organima 30% tako reci klon, ljudski strah od nepoznatog je ono sto presudjuje ovakvim stvarima, tehnologija ide, ko zna buducnost sta ce donijeti, ako se ikad kloniranje ozakoni, znaci postoji i pojam besmrtnosti, samo najbogatiji ce preko klona zivjeti stoljecima
@RambeProtivKlixa Potrefio si srz problema i cilja. Ovo istrazivanje upravo to treba da otkrije. Kako da bogatasi zive vjecno. Naprave mladjeg klona pa zatim transfer svijesti sa kompletnim zivotnim iskustvom u novo tijelo. Dzehenem/pakao na zemlji zagarantovan.... Ko bi trpio ovako nesto kao ove nase umobolnike da ih gleda i slusa vjecno.....