Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Allaaaase draaagi je l se one hovo sexaju. Zasto ovaj portal prenosi slike bluda i nemorala? I najbitnije zasto nisu pokrivene? Ja Allaaaase draaagi ja sucur Allaaaaahu.
@Emina... Procaryota imaju citoplazmu, celijsku masu u kojoj slobodno ''pluta' genetski materijal, koji je, kod Eucaryota, smjesten u cel. jedru - nukleusu. Primitivni cel materijal na bazi proteina, ali bez membranom odvojenih celijskih struktura.
Klix je u pravu, jer 'gljive' zaista spadaju u zasebno (botanicko) kraljevstvo zivih organizama. Za one kojima je to neobicno, evo klasifikacije zivih bica: - PROCARYOTA i - EUCARYOTA U Procaryota spadaju uglavnom bakterije (kao najbrojnije), dok su Eukaryota, cije celije sadrze cel. opnu, nukleus i izdifirencirane su na celijske organele, podijeljene na tri kraljevstva (Kingdom): - Plantae (biljke), - Animalia (zivotinje) i Fungi (gljive). A video je zrela gljiva puhara...
bravo brate
prokariote imaju takodjer organele
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Što ti je život...
sve se pusi
ses sampinjona