Ledeni mjesec u centru pažnje
6
Da li Enceladus krije vanzemaljski život
Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja nesto kontam da bi se potraga za inteligentnim zivotom u svemiru trebala fokusirati na planetu Zemlju; prvenstveno na BiH. :-)
zivjela nauka, smrt religiji
Ruse i da ne spominjemo. Sve [to rusi ynaju nau;ili su u Kuvajtu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ruska oftamologija ne bi znala osnovne dijelove oka da nisu putovali u Kuvajt. A tek o svemirskim letjelicama odnosno kosmičkoj fizici, o tome su su Rusi naučili tek kad su bili u Emiratima. Je li tako James ?
Ma jašta moj James, nauka je u Kuvajtu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima najdalje dogurala. Nauka tamo drma sve u 16, pa čitav scijet uči od Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta. Eno Japanci, Amerikanci, Francuzi, Italijani, Kinezi i Švećani masovno putuju u te dvije zemlje da se barem malo obrazuju, kol\'ko-tol\'ko. E moji dragi, da nije Ujedinjenih arapskih emirata i Kuvajta, sve ovo o svemiru, moderne medicine, fizike, elektronike i biologije svijet nikad ne bi znao. Nikad. Sve su to ove dvije arapske zemlje donijele čocječanstvu. Je li tako James ?
Javljam vam se sa Enceladusa i upravo citam portal klix.ba preko najnovije tehnologije za koju vi ljudi jos niste poduceni...
Vjernici nemaju sposobnost da kriticki razmisljaju jer da imaju ne bi tako slijepo slijedili nekakve stare napise. Meni je drago da se pojavila jedna nova religija, scientologija, jer kad vidimo kako je ona nastala i kako se siri, mozda ce neko od ovih starih vjernika shvatiti da je na slican nacin nastala i njihova vjera. Razlika je jedino sto je ova religija nastala prije 40 godina a njihova nesto ranije te je imala priliku da pusti korijenje, da indokrinira generacije i da ispere mnogo vise mozgova.
Mah...Misli šta god hoćeš, sva sreća živimo u slobodnoj zemlji, kakva je takva je...Sreća je samo da smo u Evropi, inače da smo u Aziji ili Africi sada bi takvi kao ti šetali s turbanima i gladili myda glumeći moralnu policiju. Već viđeno.
Ovo u vezi S. Arabije se odnosi i na druge zemlje koje si nabrojao, tipa Kuvajt, Emirati i sl. I ne provaljuj se da porediš razvijenost jedne Švedske, Norveške..gdje je narod radišan, vrijedan, disciplinovan..koji su sve sami stvorili, od tih banana zemalja, koje igrom slučaja leže na zalihama nafte i ot toga vode jako lagodan život, dok su s druge strane totalno nesposobni za bilo šta! Pa se postavlja pitanje šta će oni kada nestane nafte? Nešto mi govori da se za Šveđane ne moram brinuti!!!
Tvoj način pisanja pored elementarne nepismenosti odražava i određenu dozu ksenofobije što je, naravno, odlika modernih, naprednih i civilizovanih društava. :)
saudija - zene bez prava glasa, legalno možeš seksati sa djevojcicom od 8 godina (ako je oženiš) alturl.com/7zey9 indonezija - isto
Razuzdano ponašanje, raširena upotreba lahkih i teških droga, te drugih vidova opijata, nepoštivanje starijih (pa rođenu majku i oca strpaš u dom), nepostojanje elementarne kulture i odsustvo bilo kakvih vrijednosti u svijetu (zapadnom pogotovo) danas je sasvim dovoljan pokazatelj vašeg \"modernog\" i \"naprednog\" društva u kojem se čovjek srozava na nivo životinje. Znaš kako se ono kaže, \"pametnom je i išaret dovoljan\". Nemam namjeru raspravljati se više na ovu temu, u svijetu vlada poremećen sistem vrijednosti u kom ti sve ovo što sam naveo u početku ovog komentara smatraš normalnim, i tu svaka diskusija završava. Ugodan dan. ;)
Da, zato je Turaka puna zapadna Evropa, valjda im dosadilo blagostanje u Turskoj, a što se tiče S. Arabije, da nemaju nafte i dan danas bi uzgajali kamile i koze, jer genetski nisu sposobni ni za šta drugo.
Nemojmo zaboravit ni Emirate u kojima je stopa kriminaliteta daleko niža nego u skandinavskim zemljama. Ili Kuvajt u kojem vladar vlastitom stanovništvu omogući besplatno uzimanje namirnica, u sklopu proslave godišnjice države.
Prema podacima Svjetske banke (koje možeš provjerit), Indonezija, Turska i Saudijska Arabija su tri muslimanske države čiji BDP je veći od svih četiri države koje si pomenuo. Što se Emirata tiče, nalaze se ispred Finske i Danske.
da, da... ne zaboravimo emirate u kojima žene imaju pravo glasa od 2006 godine
Možemo onda za primjer uzeti i Ujedinjene Arapske Emirate, ekonomiju jaču od te četiri tvoje pomenute zajedno (malo karikiram, nije tako ali poentu ćeš shvatit)?
pa onda finska, švedska, norveska, danska... sve od zla oca i gore majke