Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e da hoce biti big bang pa da odlete u 3 pm
Ma samo nek pale, valja od necega i umrijeti. :))
Nauka jos ne poznaje ATOM i njegovu potpunu strukturu! LHC je naparavljen zbog kreiranja uslova za razlaganje cestica atoma. Niko ne zna sve sile unutar atoma, a niti uticaj gravitacione sile na jezgru atoma koja nije zanemariva iako je mala. Dokazali su postojanje i manjih cestica od protona i neutrona (leptons/quarks) oko 1960. godine, ali jos niko nije uspio dokazati kako stvari \"ferceraju\" unutar samog atoma, postoje neke teorije ali se u praksi nisu nikada dokazale (Higgs boson particle) zato je tu LHC da bi se ispitale sitnice kako je nastao svemir i sve sto nas okruzuje. Ko ovo uspije, i ko uspije ovladati ovom tehnologijom (mi garant necemo imamo vise posla oko dokazivanje ko je veci nacionalac u svome toru) Na ovom projektu rade vrhunski svjetski strucnjaci godinama. Dok drugi skidaju granice nauke a mi sebi SKIDAMO GLAVE, jos malo pa cemo buzdovanima se udarati jer necemo imati cim drugim. Nego ko je ono zapoceo rat?? Samo toliko, u zdravlje svima. GO BiH GO =) :)
napokon ce se dokazat da je nauka u pravu
Hajde, neka ljudi otkrivaju, eksperimentisu. Ja jedva cekam da se ovo pokrene.
znam dosta o ovom experimentu i jedva cekam da pocne, cak sam i s jednim naucnikom koji radi na ovom projektu pravo dobar, cujemo se ponekad, culi bi se cesce ali i u ovom slucaju me handri engleski. joj moram ga nauciti fakat
andjeli i demoni.... mu ha ha ha
nije na nuli, nego na apsolutnoj nuli... to je mnogo mnogo hladnije... fizika: sjedi 2
kakva glupa sprava hehehe kopaju tolike tunele i cuda da bi sudarili cestice kakvi frikovi jbt
kud bas ja da zivim blizu te lokacije ,bogami nepise nam se dobro koliko sam ja cito o tome...
Unutar LHC-a temperatura je veoma blizu apsolutne nule a ne \"oko nula stepeni\" kako ste napisali..razlika je samo 273,15 stepeni..naravno sa predznakom minus :)
Ajoj. Hoce li to opet smak svijeta :P
Ma vodeci fizicari tvrde kako ovo nosi malu sansu opasnosti zemlji, valja im vjerovat oni obicno imaju veci iq i dobro su pouceni ha ja. Ovi sto nevjeruju u evoluciju su u ovom dobu malo i smjesni.
@XZPX Dobro je, prekini malo sa gledanjem i čitanjem sci-fi, pozlit ce ti
crko karburator