Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi bosanci nijesmo bolji. Naši kažu kola kola a kaže se KEUKA KEULA. kažu najk a kaže se NAJKI. kažu mikrosoft a kaže se MAJKROSOFT. kažu fejsbuk a kaže se FEJSBOK.
I nekako mogu razumjeti kada starije osobe ne znaju ni malo engleskog jezika, ali kada vidim da mladje osobe i osobe srednje životne dobi ne znaju ni riječi engleskog, to ne mogu razumjeti. Engleski je jedan od 8 službenih jezika svijeta, a neslužbeno je glavni i najzastupljeniji jezik komunikacije, kako poslovne, tako i lične. 🤷‍♀️
A da Englezi ili Amerikanci pokušaju čitati riječi na turskom jeziku? E, onda bi bilo piševa!
Isti kao im i preci koje su rasuli po Balkanu,nije malo petstotina ljeta,zakon prve bračne noći,gdje su turci štemali.