Kreativne buduće majke
0

Prelijepi crteži na trudničkim stomacima

Klix.ba
Mariah Carey je jedna od slavnih žena koja je na svom stomaku, dok je nosila blizance, iscrtala leptiriće. To isto su učinile i mnoge druge manje slavne mame širom svijeta, podstaknute upravo njenim kreativnim ukrašavanjem stomaka.

Ove nevjerovatne fotografije pokazuju trudnice iz svih krajeva svijeta, koje su na razne načine iscrtale svoje stomake, a u većini slučajeva im je to iscrtala jedna umjetnica iz SAD-a.

S druge strane, Vonetta Berry, slikarka iz Houstona, kaže da je zapravo trudnički stomak idealna podloga za slikanje. Ona kaže da je prvi trbuh koji je iscrtala bio njen vlastiti. Berry je do sada iscrtavala stomake brojnim trudnicama. Oslikavanje jednog stomaka može trajati i po nekoliko sati, sve ovisi o tome koliko je crtež zahtjevan, a Berry zaradi čak i do 700 dolara baveći se ovim poslom.

Najdraži crtež trudnicama je neki na kojem ima cvijeća, ali često traže da im se naslika i neki od likova iz crtanih filmova. Ukoliko ste trudnica, možda vam ovi radovi mogu biti inspiracija da i vi pokušate nešto slično, te potom fotografišete svoj stomak i pokažete ga svojoj bebi kada bude dovoljno odrasla. U svakom slučaju dobro ćete se zabaviti.