Evo kako su se upoznali
254

Mimo Šahinpašić i supruga Dajana slave 25 godina braka, voditelj podijelio fotku s vjenčanja

D. J.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Poznati bh. televizijski voditelj i novinar Mimo Šahinpašić danas proslavlja 25 godina braka sa svojom suprugom Dajanom.
Mimo se prisjetio na svom Facebook profilu kako su se upoznali, ali i podijelio fotografiju s njihovog vjenčanja.

"Vrelo je bilo to ljeto 1997. godine. Krajem istog na platou Skenderije izađoh iz prostora 'Studija 99' kafu da popijem sa Almirom Đikolijem, kamermanom. Sjedosmo u baštu kafea 'Borsalino', okrenuh se i ugledah je. Kao da me opali grom. Šta je ovo ovako lijepo. 'Ko je ona, znaš li je', pitam Đikolija. Kaže Dajana, radi Loto na Federalnoj televiziji", započeo je Mimo svoju objavu te otkrio kako je odmah prišao svojoj budućoj supruzi.

"Priđem i bih skinut s dnevnog reda od strane anđela u roku odmah. Ali uporan Mimica i ... Zabavljasmo se par mjeseci i evo ga - danas 25. godina braka. Srebrni pir, opala. A volim je, čuj volim, obožavam je. I hvala za Noru, hvala za sve mojoj najboljoj, mojoj Dajani. A jesam nešto sretan ljudi dragi", napisao je emotivni voditelj.

Inače, njihova kćerka Nora odnedavno vodi vremensku prognozu na OBN-u, TV kući u kojoj je njen otac radio dugi niz godina.

Mimo je nakon 18 godina na OBN-u prešao na Radio Stari Grad.