Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Normalno da ce zivjeti sa roditeljima. 90% nema dobar posao, plate su nikakve a kredit toliko veliki ne mogu dobiti da kupe stan a i ako ga dobiju pitanje je koliko se isplati jer kamate ubise. Mnogi bi se osamostalili ali vlada opca neimastina i nema tu puno filozofije. Druga stvar je i da su ljudi kod nas jos uvijek privrzeni najblizim i to smatram pozitivnim.
Cuj normalno da zivis sa roditeljima u kasnim dvadesetim i tridesetim i vise. Nije do stana vec je do sobode i samostalnosti. Vecina mladih ne moze kupiti stan svakako, ali zato se mozes osamostaliti. Nego ima tu i straha od slobode, jer onda moras raspremati, kuhati, placati kiriju i rezije itd. Ali kod roditelja nista, casa mlijeka, crtani i ujutro u skolu, odnosno vrtic...
Ovo kao pokazatelj nekog progresa i napretka društva? Ja evo imam 26 god i živim s roditeljima. Imamo kuću, i ne plaćam nikom najam, prostora i previše imamo, usto se brinemo jedni o drugima. I sad ja trebam kao u 'modernim' američkim filmovima, osamostaliti se, inače nisam koristan zajednici...
Hoces li i zenu i djecu uvaliti kod roditelja ili kako vec? Pa da se tvoji roditelji brinu o tvojoj djeci? Pustite roditelje na miru, dušu ste im isisali!
A hoces li im dusu uzeti ako odes pa te ne vide po mjesec? Imas li dijete bil tebi bilo drago da ode od tebe?
Čekaj malo, nas nema na listi a tu su Kosovo, Albanija i Mekedonija. Pa kakva smo mi rupa majko mila.
Ja sam samostalan al bi voljeo da su mi roditelji zivi i da su samnom. Sve je stvar zelje. A svako zeli ono sto nema. Ko je sa roditeljima voljeo bi da nije ko ih nema voljeo bi da ih ima. Glupave statistike.
Nikakav problem nije živjeti sa roditeljima,i ja lično živim ali moraš da doprinosiš onda u kucu,barem da račune placas i hranis sam sebe a ne da ti oni daju za kafe i tvoje potrebe,stan je teško kupiti ko nema da naslijedi i vjerovatno bi zavrsio u kreditima do grla.
Kod nas bi bilo najvise. Srecom djeca pobjegose vec u srednjoj skoli napolje. Ko ce fasisticke SDfA kriminalce trpiti?
Bosna nije u konkurenciji jer mladi nikad i ne odu od roditelja.Eno ti sprat pa pravi sebi
Satro bosna nije
zivim i ja pa sta, kud cu
Napredak počinje kad se Osamostališ. Onda si sposobni putuješ ulaziš u rizik razmišljaš drugačije. A na Balkanu su jedihnici toliko razmaženi ako nemaju sposobnu Ženu propadaju. Znam primjer dje su momku od 17 godina sekli šniclu na komade. Ovde se mnogo očekuje od svojih ali bolje ostvari sam budi slobodan.
Ajde molim vas neka neko nadje sliku baš je za ovu temu , slika je u fazonu mama sina od 30 godina vozi u kolicima 🤣
kakav je roditelj ako ne moze dijete izdrzavati bar do 40 te
Sta kaze, ceka da umre nena da dobije sobu :D
a nanina penzija, mu nije mrska.
Ovo meni nikad nije imalo smisla za ljude koji žive na selu. Znači osoba koja napuni 18 godina ,po ovoj logici, mora dići kredit te kupiti plac i napraviti kuću preko puta roditelja ili se odseliti u drugo selo pa uraditi isto?
Sve su zakone nasljedili iz Jugoslavije ali ustavno pravo bivše države, pravo na stan po rođenju (imala Libija u ustavu i Irak , ima Sirija još uvijek i Kina) ste izbacili.Sva ekonomska prava bivše države su listom izbrisana i sad ti očekuješ da se neko zaposli na visoko rizičan posao, danas ga imaš sutra ne i da se zaduži kod banke - to samo lud čovjek može sebi napraviti šta smo mi uradili.
A dobro sada jeste da se nema para i sve to ali sve u svemu ne vidim nista lose u tom zivotu sa roditeljima hhahaha.