Govorio o svojoj karijeri
65

Zoran Šprajc: Najslađe mi je kad mogu razotkriti budale i prevarante i moronima reći da su moroni

I. S.
Foto: RTL
Foto: RTL
Zoran Šprajc počeo je voditi emisiju "Stanje nacije" na RTL-u. Tim povodom je za Slobodnu Dalmaciju govorio o svojoj karijeri i izazovima s kojima se susreće.

Na pitanje čime se gledatelji ove emisije mogu radovati u narednom periodu odgovorio je:

"To morate pitati one koji utječu na stanje nacije i kreiraju događaje koji su relevantni za stanje nacije - eto, recimo, ko bi prije još samo desetak dana mogao naslutiti kako će nas vada odvesti u doba blaženog socijalizma, zamrznutih cijena i nestašica. Situacija je potpuno nepredvidljiva, ali mi smo spremni na svaku glupost koja će nas zadesiti. Ne znam čemu se mogu nadati, sumnjam da im ja mogu donijeti radost i mir u srca, to su pitanja za više instance."

Rekao je da inspiraciju dobija "iz vlastite glave, u kojoj se nalazi ringišpil kojekakvih ludosti".

"Jako vizualiziram svaku moguću ideju, pokušavam pronaći detalje koji će biti interesantni i koji će toj zamisli dati željeni efekt. Tako je bilo i s tim gaćama u studiju – da nije bilo tirkizno zelenih čarapa, vizualno bi se dobio sasvim drugačiji dojam, možda bi čak bilo i neumjesno. Ovako, eto, dogodio se vrlo pamtljiv završetak sezone", naveo je.

Govorio je i o tome šta najviše voli u svojoj profesiji.

"Nedostaje mi anonimnost, i to sve više, ali volim osjećaj da činim dobru stvar, da mogu pokazati drugu stranu medalje, donijeti informaciju više i oraspoložiti ljude. Ipak, možda je najslađe kad mogu razotkriti budale i prevarante i moronima javno reći da su moroni", smatra.

Sa gledateljima često komunicira putem društvenih mreža. Podrazumijeva se da to ima dobre i loše strane.

"Instagram je zahvalan jer se ondje uglavnom okupljaju ljudi koji imaju nešto dobro i pozitivno istaknuti ili iz svog života ili iz života oko nas, dok je na Facebooku jako angažirana publika koja ima potrebu izreći svoje nezadovoljstvo, ogorčenje ili nekakvu frustraciju. Tako da sam, unatoč odličnim rezultatima gledanosti u prvih nekoliko emisija, na Facebooku očekivao gomilu negativnih reakcija. Međutim, ispalo je da su nas naša publika i moji pratitelji jako pozitivno doživjeli i da im se baš sviđa naša forma. Naravno da ima i negativnih kritika, mržnje i uvreda, ali one su na neki način dio mog posla", rekao je.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.