Korzika
0

Vjenčali se Alicia Keys i Kasseem Dean

Sarajevo-x.com
Američka pjevačica Alicia Keys se na Korzici vjenčala sa američkim muzičkim producentom, DJ-em i reperom Kasseemom Deanom, poznatijim pod umjetničkim imenom Swizz Beatz.

Na vjenčanju popularne pjevačice bili su mnogi poznati gosti, među kojima i Bono i američka pjevačica, reperica i glumica Dana Elaine Owens, poznatija kao Queen Latifah.

Keys je na vjenčanju nosila bijelu vjenčanicu dizajnerice Vere Wang i buket ljubičastih ljiljana, dok je njen partner bio obučen u bijeli sako sa leptir-mašnom.

Nekoliko dana prije vjenčanja par je stigao na svoje imanje na Korzici, gdje su se odmarali i pripremali za vjenčanje.

Alicia Keys (29) je iskusna izvođačica. Imala je samo sedam godina kada je počela svirati kalvir.

Njen debitantski album pod nazivom "Songs In A Minor" je prodan u 12 miliona primjeraka širom svijeta i donio joj je pet nagrada "Grammy" u 2002. godini, uključujući i nagradu za najboljeg novog izvođača te nagradu za najbolju pjesmu godine koja nosi naziv "Fallin'".

Keys i Beatz se zabavljaju od 2003. godine. Beatz se nedavno razveo od svoje prve supruge Mishonde Tifrere s kojom je u braku bio četiri godine i ima jedno od svoje dvoje djece.

Keys je prošlog mjeseca u jutarnjem programu televizije ABC "Good Morning America" potvrdila da je trudna te da će postati majka u novembru ove godine, piše "Daily Mail".