Osvojila peto mjesto
1.2k

Izraelka koja je plakala na Eurosongu se vratila kući: "Osjetila sam ljubav naroda"

I. S.
Foto: Times of Israel/Alon Talmor
Foto: Times of Israel/Alon Talmor
Izraelka Eden Golan, koja je plakala na Eurosongu nakon što ju je publika izviždala, vratila se kući te se zahvalila svima koji su je podržali.
"Velika je privilegija što sam ovdje i što sam imala priliku predstavljati našu zemlju, naročito u ovakvim trenucima. Osjetila sam ljubav naroda i ne možete shvatiti koliko mi je to pomoglo. Predstavljala sam zemlju i bila sam glas onih koji se trebaju vratiti kući", kazala je, misleći na izraelske zarobljenike.

Dodala je da se "naročito zahvaljuje sigurnosnim službama koje su je čuvale". Podsjećamo, sinoć su tokom njenog nastupa na 68. izdanju Eurosonga u Areni Malmo odjekivali zvižduci.

EBU ih je tokom televizijskog prenosa prigušio te montirao aplauz publike. No, ubrzo su se društvenim mrežama počeli širiti snimci na kojima se čuje da ju je publika izviždala. Zbog toga je počela plakati nakon što je sišla sa scene, a kolege su je tješile.

Prema glasovima žirija, Izrael je bio 12. na listi sa samo 52 boda. No, publika je Izraelu dala čak 323 boda, što je ukupno 375 bodova te je na kraju ova zemlja završila na petom mjestu.