Uznemirio glumicu
26

Video koji i danas izaziva reakcije: Pjevač tjerao Cameron Diaz da ga poljubi, Jim Carrey mu "uzvratio"

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Događaj s dodjele MTV Movie Awards 1995. godine i danas izaziva reakcije. Naime, američki pjevač Chris Isaak je tjerao Cameron Diaz da ga poljubi, a Jim Carrey mu je "uzvratio".

Cameron i Chris su trebali zajedno dodijeliti nagradu za najbolji poljubac. Iako je Cameron odbila poljubiti Chrisa, nastavio je navaljivati te joj rekao: "Đođi vamo, bebo." Ona je u nekoliko navrata kazala da se poljupci na velikom ekranu događaju samo ako režiser to traži.

@bettymbeauchamp YIKES #CameronDiaz is forced to kiss #ChrisIsaak but then #JimCarrey ♬ original sound - Elizabeth Beauchamp

Očigledno je da se osjećala vrlo neugodno. "Znao sam da ćeš doći", rekao je na kraju. Publika je počela aplaudirati.

Nagradu za najbolji poljubac su dobili Jim Carrey i Lauren Holly zahvaljujući filmu "Glup i gluplji". Kada je kamera zumirala Jima, on se ironično osmjehnuo te je bilo jasno da planira "osvetu". Izašao je na scenu i prisilno poljubio Chrisa.

Vremena su se promijenila pa se danas mnogi zgražavaju zbog Chrisovog postupka.

"Tako mi je žao nje", "Ovo je očigledno seksualno zlostavljanje", "Chris je seksualni predator", "Znam da je ovo bilo 1995. godine, ali mi je i dalje nevjerovatno da niko osim Jima nije reagovao", "Obožavam Jima Carreyja. Učinio je pravu stvar", neki su od komentara.