Nagrađen putovanjem
309

Takmičar koji je izbačen iz "Najslabije karike" ne želi nagradu: Morat ću sve to da odbijem

N. O.
Screenshot/Prva TV
Screenshot/Prva TV
Vladimir Krnač prikupio je simpatije gledalaca kviza "Najslabija karika" zahvaljujući svom znanju, ali i odluci njegovih kolega da ga izbace, uprkos svim tačnim odgovorima. Za to je nagrađen putovanjem u Egipat, ali ga je odlučio odbiti.
Nakon što su mnogi pozivali na akciju prikupljanja novca da bi mu se ostvarila velika želja - putovanje u Egipat - TV Prva obavijestila je da će oni to finansirati.

U posljednjem intervjuu za Telegraf.rs Krnač je ipak kazao da ne može prihvatiti tu nagradu.

"Sve je to u redu, ali morat ću to sve da odbijem, malo me je blam, ja sam u prijavi morao da navedem nešto i gdje ću potrošiti novac i palo mi je na pamet da bih otputovao u Egipat, što jeste moja želja već dvadesetak godina, i eto taj Egipat je ispao tema dana", skromno je pojasnio.

U istom intervjuu komentarisao je i Nikolu Koju te njegovu reakciju nakon što su ga kolege izbacile iako je bio "najjača karika".

"Te zadnje riječi koje je istakao, kada sam ispao, to će mi ostati do kraja života i mogu reći da je moja kviz karijera, obogaćena s time što je on... I svaka mu čast i kao glumcu i kao čovjeku", kazao je.

U ranijem intervjuu za Blic, Krnač je kazao da potez drugih takmičara "nije bio taktika".

"Nije ovaj kviz moja avantura, bio sam i prije, znam kako se gubi, ništa novo za mene. To mi je neki hobi. Eto, dečko je počeo da zamuckuje, taktika, kaže. Nije taktika, sine moj. Ti ćeš to izgovoriti pred milion ljudi, a gdje je obraz? E, sad, da je to kraj moje avanture u kvizovima - nije, kviz je moja ljubav", poručio je Vladimir.