Nasmijala odgovorom
29

Takmičarka u kvizu "Najslabija karika" zamijenila stih Johnnyja Štulića sa stihom Nine Rešića

L. R.
Takmičarka Bojana (Screenshot/Twitter)
Takmičarka Bojana (Screenshot/Twitter)
Takmičarka srbijanskog izdanja kviza "Najslabija karika" koji se emituje na Prvoj, postala je hit na Twitteru nakon jednog pogrešnog odgovora.

Naime, takmičarka koja se zove Bojana, trebala je nastaviti stih popularne pjesme Branimira Johnnyja Štulića, ali umjesto toga ponudila je stih iz pjesme pjevača narodne muzike Nine Rešića.

"Dovršite naziv pjesme Branimira Johnnyja Štulića 'Usne vrele...'", postavio je pitanje voditelj kviza Nikola Kojo.

No, takmičarka se nije mogla sjetiti tačnog odgovora pa je ponudila drugo rješenje odnosno nastavak pjesme nekadašnjeg pjevača Nine Rešića, rekavši tako "kao žar".

Ona se odmah nasmijala jer je znala da je to pogrešan odgovor, a na snimku je moguće vidjeti i reakciju Nikole Koje, koji se također nasmijao i dva puta ponovio "višnje" koji je zapravo tačan odgovor.

U opisu videa koji kruži Twitterom, korisnik je napisao "Žena mog života". No, to nije bila jedina objava o njenom odgovoru. Budući da je riječ o mladoj takmičarki, jednoj gledateljici nije bilo čudno da ne poznaje pjesmu Branimira Johnnyja Štulića, već što poznaje pjesmu Ninu Rešića. Inače, obje pjesme objavljene su još u prošlom vijeku.

Podsjećamo, srbijansko izdanje kviza "Najslabija karika" privuklo je veliku pažnju u aprilu ove godine, kada su takmičari izbacili svog suigrača, koji je imao sve tačne odgovore kroz kviz i tako izgubio mogućnost za osvajanjem nagrade.