Evo kako danas izgledaju
30

Osim Suri s kojom ne razgovora, Tom Cruise ima još dvoje djece i u sjajnim su odnosima

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Holivudski glumac Tom Cruise otac je troje djece, a sa 18-godišnjom kćerkom Suri koju je dobio sa Katie Holmes nema nikakav kontakt.

Dok je bio u braku s Nicole Kidman, posvojio je dvoje djece, sina Connora i kćerku Isabellu.

Najvjerniji svojem ocu je Connor, koji je nakon razvoda svojih roditelja odabrao živjeti s njim i prekinuo je kontakt s majkom, baš kao i njegova sestra, a Tom ih je oboje odgojio kao scijentologe.

Foto: Eric Charbonneau/Shutterstock
Foto: Eric Charbonneau/Shutterstock

Do danas odani kontroverznoj crkvi i čuvaju svoju privatnost daleko od očiju javnosti, no Connor se češće s ocem pojavljivao u javnosti, a posljednji put prošle godine na promociji najnovijeg nastavka franšize "Nemoguća misija" u New Yorku.

O Connoru je poznato da živi u scijentološkoj zajednici u Floridi, a bliski izvor otkrio je i da tamo vodi jednostavan život.

"Živi sam u kući u sklopu scijentološke zajednice. Život mu je ribolov. Ima puno prijatelja među kojima je omiljen", rekao je izvor za Daily Mail, čemu svjedoči i Connorov profil na Instagramu, na kojem najčešće objavljuje fotografije iz ribolova.

Connor se okušao i kao glumac te se pojavio u dva filma, akcijskom trileru "Crvena zora" iz 2012. godine i drami "Sedam duša" iz 2008. godine, u kojoj glavnu ulogu ima Will Smith.

Podsjetimo, Tom Cruise i Nicole Kidman svojevremeno su bili jedan od omiljenih holivudskih parova. Vjenčali su se 1990. godine i u braku su proveli 11 godina.

Između para stala je Tomova religija, scijentologija. Nicole je oduvijek odbijala postati scijentologinjom jer joj se nisu sviđali stega i pravila koja se nameću, pa se Tom počeo udaljavati od nje.

Kao zakleti scijentolog, Tom je odlučio da će i njihovu djecu odgojiti u skladu s tom religijom, pa je tako i bilo. Bella i Connor odjednom su svoju majku, ženu koja ih odgaja, počeli nazivati "supresivnom osobom", što je službeni scijentološki termin za osobe koje nisu vjernici, odnosno nisu članovi zajednice scijentologa. Prema njihovu vjerovanju, scijentolozi bi trebali izbjegavati svaki bliži kontakt s osobama koje su supresivne, što je kasnije imalo znatan utjecaj na živote te obitelji.

Kada je došlo do iznenadnog razvoda koji je zatražio Cruise, sud je puno skrbništvo nad djecom dodijelio upravo njemu, i to baš zato što su bili vjernici čija je sveta dužnost izbjegavati osobe koje nisu scijentolozi.

Iz istog razloga Tom odbija vidjeti kćer Suri, otkako se 2012. godine razveo od njezine majke. Suri je ipak, čim je napunila 18 godina odbacila očevo prezime.