Oskarovka dobila otkaz
96

Susan Sarandon kritikovana zbog izjave da "Jevreji sada znaju kakav je osjećaj biti musliman"

L. R.
Susan Sarandon (Foto: EPA)
Susan Sarandon (Foto: EPA)
Glumica Susan Sarandon našla se na meti kritika nakon što je izjavila da Jevreji sada znaju kakav je osjećaj biti musliman.

Naime, Oskarovka (77) je u New Yorku prisustvovala nekim skupova u znak podrške Palestini, ali neke njene izjave nisu se svidjele fanovima, a ni agenciji za koju radi. Holivudska agencija za talente UTA otpustila je Susan Sarandon nakon izjava i podrške Palestini, a informaciju je potvrdio sam glasnogovornik agencije.

"U ovo vrijeme ima mnogo ljudi koji se boje biti Jevreji i vide kakav je osjećaj biti musliman u ovoj zemlji", poručila je Sarandon.

Američka novinarka Asra Nomani bila je jedna od prvih koji su se obratili Susan Sarandon zbog ove izjave, rekavši kako njeni roditelji imaju niz privilegija u SAD-u, iako su muslimani.

Tom prilikom, Sarandon je ohrabrila druge da nastave govoriti u znak podrške Palestincima u ratu Izraela i Hamasa. Potaknula je prisutne da budu snažni, strpljivi i jasni te stanu uz svakoga ko ima hrabrosti progovoriti, a na kraju se zahvalila jevrejskoj zajednici koja im je "čuvala leđa"

Sarandon je jedna od brojnih javnih osoba koja se našla u nezgodnoj situaciji. Glumica Melissa Barrera također je dobila otkaz zbog objava na društvenim mrežama koje su protumačene kao antisemitske.

Inače, Susan Sarandon je sarađivala s ovom agencijom za talente još od 2014. godine, a u posljednje vrijeme pojavila se u nekoliko televizijskih emisija te glumila u filmovima "Blue Beetle" i "Maybe I Do".