Showbiz
0

Jordan: "Usvojit ću hendikepirano dijete"

Sarajevo-x.com
Dvadesetosmogodišnja jetseterica i model Jordan trenutno očekuje svoje treće dijete, ali je izjavila da želi pružiti dom i nekom napuštenom djetetu koje treba ljubav i pažnju.

Ipak, ona insistira da će njeno usvajanje biti izvedeno privatno i bez dizanja pompe u javnosti, odnosno potpuno suprotno od skorih usvajanja koje izvode poznate ličnosti.

"Neću usvajati dijete pred očima javnosti kao neke osobe. Ja ću dijete usvojiti da bi mu pomogla. Možda će to biti dijete sa nekim hendikepom, jer ja znam kako voditi računa o takvom djetetu", izjavila je Jordan za magazin Cosmopolitan. "To za mene nije moda. Tu se radi o ljudskom biću, a ne iznošenju svog stava".

Najstariji sin Jordan, četverogodišnji Harvey, rođen je sa poremećajem očiju koje se naziva septo-optička displazija, tj. nedovoljna razvijenost očnih živaca.

Jordan je upoznala svog muža, australijskog pjevača Andrea, na reality TV emisiji "I'm A Celebrity- Get Me Out Of Here!''. Oni već imaju dvogodišnjeg sina, Juniora, a očekuju i svoje drugo dijete ovog ljeta.