Slavljenička turneja
49

Veliko interesovanje za koncert Bijelog dugmeta 11. maja u Domu mladih, ostao mali broj karata

N. C.
Grupa Bijelo dugme povodom 50. rođendana održat će turneju pod nazivom "Doživjeti stotu", u sklopu koje su zakazali koncert za 11. maja 2024. godine u Domu mladih u Sarajevu.

Na slavljeničkom koncertu, Bijelo dugme će nastupiti u svom izvornom sastavu kojeg čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, Zoran Redžić na basu.

Budući da bivši klavijaturisti benda Vlado Pravdić i Lazar Ristovski više nisu među živima, zamijenit će ih dugogodišnji Bregovićev saradnik, multiinstrumentalist Ogi Radivojević.

Omiljene hitove Bijelog dugmeta iz svih njihovih faza, poput "Ne spavaj mala moja muzika dok svira", "Selma", "Sanjao sam noćas da te nemam", "Na zadnjem sjedištu moga auta", "Ružica si bila, sad više nisi", "Đurđevdan" i "Evo, zakleću se", mnogobrojni obožavatelji imat će ponovno priliku slušati uživo.

Ulaznice za slavljenički koncert Bijelog dugmeta su već u prodaji, a možete ih kupiti na platformi kupikartu.ba i na prodajnom mjestu Skenderija, a dostupan je kontigent od 200 karata. Od ponedjeljka u prodaju se puštaju VIP karte po cijeni od 100, 120 i 150 KM (lože).