O svojoj karijeri
86

Monica Bellucci: Ljepota je hendikep ako ste glupi

N. C.
Monica Bellucci (Foto: EPA-EFE)
Monica Bellucci (Foto: EPA-EFE)
Monica Bellucci smatra da je svaka žena lijepa na svoj način, ali da je ipak intelekt bitniji.

Monica je za Novi magazin govorila je o razvoju svoje karijere, ali i ljepoti.

"Još od malena voljela sam modni dizajn. Filmom sam počela da se bavim na nagovor nekolicine prijatelja i saradnika, u sadejstvu s mojim instinktom i radoznalošću. U početku nisam znala da li sam još uvijek model, ili sam postala glumica. Željela sam biti glumica, ali je u to bilo teško vjerovati. Sada su stvari legle na svoje mjesto i ponude koje primam su sve zanimljivije. Moj instinkt mi je oduvijek govorio da je film prostor u kojem mogu da izrazim svoj talenat. Biti glumica je sublimacija ženstvenosti", rekla je.

Glumica je dodala da je najviše tokom karijere naučila od svog bivšeg supruga, ali da može da bira, najviše bi voljela da ponovo radi s Robertom de Nirom zato što ga doživljava kao svog starijeg brata.

Govoreći o tome koliko ljepota može da pomogne u životu i karijeri, Bellucci je rekla da je svaka dama lijepa na svoj način.

"Ako ste glupi, ljepota je hendikep. Ako ste mudri i znate kako da je upotrijebite, onda nije. Ljepota izaziva radoznalost drugih ljudi. Međutim, ljepota traje svega pet minuta ako nemate nešto drugo da tu radoznalost zadrži. Poznajem mnogo lijepih osoba čiji životi su tako strašni. Moj izgled je, svakako, uticao na moju karijeru i na moj privatni život. Ne mislim da bih napravila ovakvu karijeru da sam bila samo lijepa. Režiseri vas ne zovu na kasting zbog vaše ljepote, nego zbog vašeg talenta. Moja karijera je uzbudljiva, ali ljubav je na prvom mjestu, prije svega ljubav vaših bližnjih. Sretna sam zato što sam voljena", navela je.

Glumica je podstila da je u Srbiji bila dva puta, prilikom otvaranja Kustendorfa 2013, kao i FEST-a 2017. godine, te da bi volela da ponovo poseti Beograd da u njemu snimi neki novi film.