Showbiz
694

Hugh Laurie dobio zvijezdu na Holivudskom bulevaru slavnih

Klix.ba
(Foto: EPA)
Glumac Hugh Laurie, najpoznatiji po ulozi ekscentričnog doktora Housea u istoimenoj seriji, dobio je svoju zvijezdu na Holivudskom bulevaru slavnih.

Poznat po svojoj skromnosti, Hugh je stajao mirno dok je primao pohvale, ali i šaljive uvrede od kolege glumca Stephena Fryja.

"Svijet je nepravedan i priznat ću kako sam običan 57-godišnjak koji je sasvim slučajno proživio život ispunjen nevjerovatnom srećom da ponekad očekujem da mi klavir padne na glavu kako bi se postigao božanstveni balans", kazao je Hugh.

Laurie je iskoristio priliku da zahvali Americi na izumima poput farmerki, martinija i pizze, te da uputi riječ-dvije Mittu Romneyju, piše Guardian.

"Volim martini uglavnom zbog toga što ga je Frank Sinatra pio. Ne nosim farmerke uglavnom zbog toga što ih je Mitt Romney nosio", našalio se Laurie.

Laurie je dvostruki dobitnik Zlatnog globusa za ulogu u seriji "House", a za nagradu Emmy je nominovan čak sedam puta, ali nikada je nije osvojio.

Laurie je tokom jednog perioda bio najplaćeniji televizijski glumac. Otac je troje djece, producent je i režiser, napisao je roman i ima karijeru kao jazz i blues muzičar.

Laurie i Fry sarađuju dugo godina, a zajedno su glumili u kultnoj "Crnoj guji".

"Ima krive noge i prevelik razmak između bradavica, ali osim toga je gotovo savršen", rekao je Fry na otkrivanju Hughove zvijezde.