Glumi kapetana broda
11

HBO donosi svemirsku komediju "Avenue 5" sa Hughom Lauriem u glavnoj ulozi

Klix.ba
HBO je objavio službeni trailer za komičnu svemirsku seriju "Avenue 5" u kojoj ćemo u glavnoj ulozi gledati fantastičnog Hugha Laurieja, poznatog po ulozi doktora Housea.

U ostvarenju reditelja Armanda Iannuccija, poznato šotskog satiriste, Laurie tumači kapetana Ryana Clarka, vlasnika luksuznog svemirskog broda imena Avenue 5.

Radnja serije počinje kada se njegov brod iznenada pokvari te će on morati okupiti posadu kako bi osigurao putnike. Međutim, spašavanje će se pretvoriti u komičnu paniku i rasprave neistomišljenika. Stvari će krenti po zlu do te mjere da će posada morati zatražiti pomoć Američke svemirske agencije NASA.

"Svemirski kapetan Ryan Clark iz Avenue 5 pokušava se pomiriti s drugima iz svemirske industrije", navodi se, između ostalog, u opisu filma.

Kako je nedavno kazao Iannucci, serija ustvari donosi priču o ljudima koji nemaju ništa zajedničko, osim što su zajedno u svemiru i pokušavaju se nositi jedni s drugima.

Pored Lauriea, uloge u seriji ostvarili su i Josh Gad, Suzy Nakamura, Zach Woods, Rebecca Front, Ethan Phillips, Nikki Amuka-Bird i Himesh Patel.

Premijera HBO-ove serije zakazana je za iduću godinu, a prva epizoda trebala bi biti emitovana 19. januara.