Detalji iz njene knjige
33

Emily Ratajkowski optužila Robina Thickea za zlostavljanje na snimanju spota za "Blurred Lines"

N. C.
Supermodel Emily Ratajkowski navela je kako ju je Robin Thicke zlostavljao tokom snimanja videa za pjesmu "Blurred Lines", koja mu je donijela svjetsku slavu.

Ratajkowski je otkrila da ju je Thicke uhvatio za gole grudi tokom snimanja spota. Pjesma i videozapis, uključujući verziju samo za web, postali su veliki hit širom svijeta.

"Odjednom, niotkuda, osjetila sam hladnoću i ruku stranca koji mi je s leđa obuhvatio gole grudi. Instinktivno sam se odmakla, osvrćući se na Robina Thickea", piše Ratajkowski u knjizi "My Body", koja bi trebala biti objavljena sljedećeg mjeseca.

Ratajkowski je bila među tri djevojke koje su se pojavile u spotu u kojem su glumili i pjevač Pharrell Williams i reper TI.

Prema izvještaju, u početku je uživala u snimanju. Međutim, onda se Thicke, očigledno pijan, počeo ponašati grubo.

"Kad sam se odmaknula, on je nabacio smiješak i krenuo unazad. Gledao me ispod sunčanih naočala. Zacrnilo mi se. Potom se čuo glas rediteljice spota Diane Martel dok mi je vikala: 'Jesi li dobro?'. Osjećala sam se poniženo. Sagnula sam glavu i slegnula ramenima, izbjegavajući kontakt očima, osjećajući kako mi vrućina poniženja prolazi kroz tijelo", stoji u knjizi.

Incident sa snimanja potvrdila je i rediteljica spota Martel.

"Sjećam se trenutka kad ju je uhvatio za grudi. Stajao je iza nje. Vrisnula sam vrlo agresivno: 'Šta to radiš, šta je to?' Snimanje je završeno", kazala je.