Greška prilikom operacije
24

Julie Andrews viđena u javnosti nakon dužeg vremena, nakon oštećenja glasa je bila u depresiji

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Legendarna britanska glumica Julie Andrews viđena je u javnosti nakon dužeg vremena. Fotografi su je snimili dok je išla u kupovinu.

"Još uvijek izgleda predivno. Kakva dama", "Drago mi je znati da je dobro", "Glumačka legenda koju niko neće moći zamijeniti", "Ovo je prava zvijezda", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Iako ima 88 godina, još uvijek je aktivna u glumačkom svijetu i ne planira ići u penziju. U protekle dvije godine je posudila svoj glas filmovima "The King's Daughter", "Minions: The Rise of Gru" te serijama "Queen Charlotte: A Bridgerton Story" i "Bridgerton".

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Jedna od njenih legendarnih uloga je Mary Poppins iz davne 1964. godine. Prošle godine je u intervjuu za magazin Vanity Fair navela da je pristala učestvovati u snimanju zato što ju je muzika privukla.

Ona je 1997. godine išla na operaciju uklanjanja ciste sa glasnih žica. Operacija je značajno oštetila njen glas, zbog čega više ne može pjevati. Ranije je kazala da je zbog ovoga pala u tešku depresiju.

Glumica je 1999. podnijela tužbu protiv ljekara njujorške bolnice Mount Sinai. Sudski spor je riješen u septembru 2000. godine.