Izgubila bebu 2020.
7

Chrissy Teigen na korak bliže da postane majka, završila sa procesom vantjelesne oplodnje

I. B.
Bivša manekenka želi ponovo postati majka (Foto: Instagram)
Bivša manekenka želi ponovo postati majka (Foto: Instagram)
Nakon što je krajem 2020. godine izgubila bebu, bivša manekenka Chrissy Teigen odlučila je da neće odustati u svojoj namjeri da se ponovo ostvari u ulozi majke, a sada je otkrila i kako je privela kraju tretman vantjelesne oplodnje.

Teigen je ranije otkrila kako je krenula na in vitro oplodnju (IVF), najpoznatiji medicinski postupak potpomognute oplodnje gdje se spajaju jajašce i spermij van tijela žene - laboratorijskim uvjetima.

"Završila sam posljednju rudnju IVF-a, osjećam se mnogo zdravije i mnogo bolje", izjavila je sada 36-godišnjakinja koja sa suprugom Johnom Legendom ima dvoje djece.

Posljednjeg puta kada je izvještavala svoje pratitelje o napretku procesa, Chrissy ih je zamolila da je više ne pitaju je li u drugom stanju.

"Molim vas da me prestane pitati jesam li trudna, jednostavno je užasno to čuti jer sam baš suprotno od toga", napisala je na svom Instagramu objasnivši kako je nakon ovih tretmana užasno naduta.

Chrissy se dotakla i svoje ovisnosti o alkoholu priznavši kako se, kao osoba koja je u januaru obilježila šest mjeseci bez alkohola, osjeća sjajno jer ne mora razmišljati o onome šta je pijana "rekla ili uradila".

"Tako je lijepo ne suočavati se sa tim neugodnim osjećanjima", priznala je.

Chrissy i njen suprug u braku su od 2013. godine, a upoznali su se već 2006. na snimanju jednog njegovog spota. Nakon što je u septembru 2020. primljena u bolnicu zbog krvarenja u njenoj trećoj trudnoći, nažalost beba se nije spasila.