Prema dokumentima suda
43

Cher optužena da je unajmila muškarce da otmu njenog sina kako bi ga udaljili od supruge

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nedavno objavljeni sudski dokumenti optužuju Cher da je angažovala četvoricu muškaraca da nasilno udalje njenog sina, Elijah Blue Allmana, iz njegovog hotela u New Yorku na godišnjicu braka sa njegovom otuđenom suprugom.

Navodi su izneseni u sudskoj izjavi koju je potpisala Allmanova supruga, Marie Angela King, 4. decembra u Višem sudu u Los Angelesu. Nedavno su objavljene u javnosti kao dio tekuće brakorazvodne parnice koju je prvi pokrenuo Allman - godinu dana prije navodne otmice - u novembru 2021. godine.

U podnesku, King tvrdi da su se ona i Allman obavezali da će raditi na svom braku nakon što je Cher zatražila da napusti njihov porodični dom. Allman i King su navodno proveli 12 dana sami zajedno u New Yorku uoči njihove godišnjice 30. novembra, kada se navodno i dogodilo kidnapovanje.

"Nakon što smo proveli ovih 12 dana zajedno u New Yorku četvero ljudi je došlo u našu hotelsku sobu i odvelo Allmana iz naše sobe", tvrdi King u podnesku, dodajući da joj je "jedan od četvorice muškaraca koji su ga odveli rekao da ih je unajmila Allmanova majka".

"Trenutno nisam svjesna dobrobiti svog supruga ili gdje se nalazi", napisala je King u decembru, "Veoma sam zabrinuta za njega".

"Od augusta 2022. rečeno mi je da mi nije dozvoljeno da vidim ili razgovaram s Allmanom koji je trenutno u izolaciji u ustanovi za liječenje koja mi nije otkrivena. Rečeno mi je i da Allman nema pristup svom telefonu", dodala je.

Njena izjava završava se sljedećom molbom: "Razumijem napore njegove porodice da osigura da bude dobro, i želim ono što je najbolje za mog muža".

Allman je ranije javno govorio o svojim problemima ovisnosti, rekavši da je bio tek tinejdžer kada se prvi put susreo s teškim drogama. Od ranih 2010-ih, Allman je ulazio i izlazio iz perioda oporavka, a kako je njegov odnos s trezvenošću varirao, tako je mijenjao i odnos sa Cher.

Pop pjevačica se također otvoreno osvrnula na borbu svoje porodice sa zloupotrebom droga, koja datira još od upotrebe heroina njenog oca. Allmanov otac, Gregg Allman, također se na sličan način borio protiv ovisnosti o drogama.