Jessica Gunning
1

Glumica serije "Baby Reindeer" proslavila se nakon 17 godina karijere: Uloga uhode kao prekretnica

I. S.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Netflixova serija "Baby Reindeer" je odmah nakon objavljivanja postala izrazito popularna, a glumica Jessica Gunning, koja glumi Marthu, naročito je privukla pažnju gledalaca.
Martha stiže u bar u kojem radi Donny, kojeg glumi Richard Gadda. On je odluči počastiti šoljom čaja nakon što mu je rekla da nema novca. Ona ubrzo postane opsjednuta Donnyjem.

Lik Marthe je nastao po ženi koja je godinama uhodila Gadda. On ju je opisao kao kompleksnu ličnost koja nije bila pri sebi i kojoj je očajnički bila potrebna pomoć. Time je pred glumicom bio težak zadatak, a Gadd je kazao da je Gunning odradila fenomenalan posao.

Gunning se prvi put na TV-u pojavila 2007. godine u epizodi BBC-jevog showa "It's Adam and Shelley". Zapaženiju ulogu je ostvarila u seriji "Doctor Who". Glumila je Stacey Campbell koja se zbog pilule za mršavljenje pretvori u bebe vanzemaljce.

Nakon toga je glumila u serijama "Mutual Friends", "Life of Riley", "White Heat", "The Scandalous Lady W"... Gunning i Gadd dijele strast prema stand up komediji. Ona je na YouTubeu podijelila snimke svojih nastupa koji su privukli njegovu pažnju.

"Oduvijek sam mislio da si donosila posebnu čar svakoj ulozi koji si imala. Hvalio sam svako ostvarenje u kojem si glumila", rekao joj je.

Ona je nedavno u intervjuu za Los Angeles Times naglasila važnost toga što je Martha prikazana kao kompleksna ličnost, a ne kao običan negativac.

"Nikada ovo nisam doživljavala kao klasičnu priču o uhodi i žrtvi. Mislim da ona nikada nije namjeravala biti zastrašujuća, čak i ako se činila takvom", izjavila je.