Strahuje za njegov život
39

Cher podnijela zahtjev za strateljstvo nad svojim 47-godišnjim sinom

L. R.
Cher (Foto: EPA-EFE)
Cher (Foto: EPA-EFE)
Pjevačica Cher nedavno je podnijela zahtjev za starateljstvo nad svojim 47-godišnjim sinom zbog njegovog problematičnog ponašanja.
Kako pišu američki mediji, radi se o njenom najmlađem sinu Elijahu Allmanu, koji navodno ima problema s mentalnim zdravljem i zloupotrebom određenih supstanci. Ističu da slavna pjevačica strahuje za njegov život.

Ako se starateljstvo odobri, to bi omogućilo slavnoj pjevačici da preuzme sve zakonske odgovornosti za svog sina.

Zahtjev za skrbništvom pojavio objavljen je u srijedu, nekoliko mjeseci nakon što je Cher optužena za pokušaj otmice vlastitog sina, kada je navodno angažovala četiri muškarca koji su ga trebali oteti od supruge.

Ipak, prijava, koju je Cher podnijela Vrhovnom sudu u Los Angelesu, također je otkrio da je ona zabrinuta da bi novac koji njen sin dobije od zaklade koju je osnovao njegov otac Gregg Allman, mogao biti potrošen na drogu.

"Elijah ima pravo na redovne raspodjele od Zaklade, ali s obzirom na njegovo trajno mentalno zdravlje i probleme sa zloupotrebo supstanci, Cher je zabrinuta da će sva sredstva raspodijeljena Elijahu biti odmah potrošena na drogu, ostavljajući Elijaha bez imovine kako bi se brinuo za sebe", piše u prijavi.

U nedavnim objavama na društvenim medijima, Allman je govorio protiv konzervatorstva, nazivajući moguću presudu zatvorom. Ranije je govorio o svojoj ovisnosti o drogama, a 2014. godine je za medije priznao da je koristio heroin i tablete protiv bolova, ali sada je navodno trijezan.