Oduševljena je presudom
32

Bivša asistentica Roberta De Nira dobila na sudu, dodijeljena joj odšteta od 1.2 miliona dolara

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Graham Chase Robinson, bivšoj osobnoj asistentici glumca Roberta De Nira (80), sud je dodijelio odštetu od 1.2 miliona dolara.
Naime, porota je presudila da je u Graham u firmi Roberta De Nira bila izložena rodnoj diskriminaciji te odmazdi na radnom mjestu.

Kako piše BBC, porota je također utvrdila da De Niro nije osobno odgovoran za rodnu diskriminaciju ili odmazdu protiv njegove bivše zaposlenice.

Ozarena Robinson odbila je komentirati presudu te je napustila zgradu suda, a jedan od njezinih odvjetnika, David Sanford, rekao je ispred federalnog suda u New Yorku da je njegova klijentica "oduševljena" presudom.

Rekao je i kako je porota Robinson dodijelila četverogodišnju plaću, što je jednako vremenu koje je provela bez posla, nakon napuštanja De Nirove tvrtke Canal Productions 2019. godine.

"Ne samo da je gospođa Robinson dobila slučaj protiv Canala, već je porota u potpunosti opravdala gospođu Robinson utvrdivši da su De Nirove tužbe protiv nje neutemeljene", kazao je Sanford.

Podsjećamo, De Niro je optužen za nedolično ponašanje zbog čega se susreo s bivšom zaposlenicom na saveznom sudu na Manhattanu, na kojem su njegov osobni život i eksplozivni temperament došli pod povećalo.

Inače, Robinson se 2008. godine zaposlila kao izvršna pomoćnica u De Nirovoj tvrtki Canal Productions, a kasnije ga optužila za neprijateljsko okruženje prema ženama te za tjeranje na obavljanje ponižavajućih zadataka, poput pranja njegovih plahti. Također, tvrdi i da ju je De Niro izložio uvredljivim ispadima te neželjenom fizičkom dodirivanju poput češkanja po leđima.

Od porote je zatraženo da donese presudu o tome jesu li De Niro i Canal odgovorni za rodnu diskriminaciju i odmazdu protiv Robinson, no samo su Canal proglasili odgovornim. Iako je Robinson tražila 12 miliona dolara odštete, dobila je 1.26 miliona.