Gotham nagrade
33

Robert De Niro se razbjesnio jer su mu isjekli dio govora na dodjeli, evo koga je htio kritikovati

N. O.
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Robert De Niro izrazio je svoj bijes na pozornici na 33. dodjeli Gotham nagrada u ponedjeljak nakon što su izrezani komentari protiv Donalda Trumpa.

Glumac se u okviru govora o svom najnovijem filmu, "Killers of the Flower Moon" u režiji Martina Scorsesea planirao kritikovati Donalda Trumpa, ali je taj dio izbrisan sa telepromptera bez njegovog znanja.

Nakon što je završio svoje pripremljene napomene onako kako su bile unesene na teleprompter, De Niro je rekao publici: "Želim samo da kažem jednu stvar. Početak mog govora je bio isječen, a ja za to nisam znao. I želim da ga pročitam".

"Historija više nije istorija. Istina nije istina, a čak se i činjenice zamjenjuju alternativnim činjenicama i vođene teorijama zavjere i ružnoćama", počeo je De Niro.

[TWITTER]1729507589132554731[/TWITTER]

"Na Floridi mlade studente uče da su robovi razvili vještine koje bi mogle biti primijenjene za svoju ličnu korist. Industrija zabave nije imuna na ovu bolest. Vojvoda, John Wayne, čuveno je rekao o Indijancima: 'Ne osjećam da smo pogriješili što smo im oduzeli ovu veliku zemlju. Postojao je veliki broj ljudi kojima je bila potrebna nova zemlja, a Indijanci su je sebično pokušavali zadržati za sebe'", kazao je u nastavku.

Glumac je potom skrenuo pažnju na bivšeg predsjednika i sadašnjeg kandidata republikanaca za 2024. Donalda Trumpa, kojeg je više puta oštro prozivao.

"Laž je postala samo još jedno oruđe u šarlatanovom arsenalu. Bivši predsjednik nas je lagao više od 30.000 puta tokom svoje četiri godine na funkciji i nastavlja sa tempom u svojoj trenutnoj kampanji odmazde", rekao je De Niro, "Ali uz sve svoje laži, on ne može sakriti svoju dušu. Napada slabe, uništava darove prirode i pokazuje svoje nepoštovanje, na primjer, koristeći 'Pocahontas' kao uvredu".

De Niro je rekao da je to kraj uređenog dijela te je na kraju upitao kako su se Apple i Gotham usudili da mu izmijene govor.