Turbulentno razdoblje
65

Beyonce otkrila zašto je odrezala svu kosu kada ju je Jay-Z prevario: Nije to bio estetski izbor

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brak između Beyonce i 12 godina starijeg Jay-Zija je uvijek je privlačio pažnju javnosti posebno tokom turbulentnog razdoblja kada je slavni reper više puta bio optužen za nevjeru.

Beyonce je nedavno dala rijedak intervju povodom lansiranja svoje nove linije za njegu kose Cécred. Tokom opsežnog razgovora osvrnula se na svoju nezaboravnu odluku da odreže kosu 2013. godine i to zbog nevjere svog supruga.

Ta 2013. bila je nedvojbeno jedna od najgorih godina za par. Jay-Z je bio optužen da je varao Beyonce mnogo puta u razmaku od nekoliko mjeseci.

Navodno ju je prvi put prevario tačno godinu dana nakon što je rodila njihovo prvo dijete Blue Ivy. U januaru 2013. kružile su glasine da je Jay-Z imao aferu s Ritom Orom, koja je 2008. potpisala ugovor s njegovom izdavačkom kućom Roc Nation. Rita je to demantirala.

A nekoliko mjeseci kasnije, u novembru, Jay-Z je dodatno potaknuo glasine o nevjeri kada je uočen kako se zabavlja s grupom modela u Belgiji - otprilike u isto vrijeme kada su se on i Beyoncé navodno planirali razvesti.

Beyoncé se u to vrijeme nije oglašavala, ali 2016. dala je obožavateljima sirov uvid u to kako se osjeća izdavanjem svog albuma "Lemonade", koji je uvelike opisivao Jay-Z-jevu nevjeru. Godinu dana poslije Jay-Z je za The New York Times priznao da je varao Beyoncé.

Usred sve te drame oko Jay-Z-jeve nevjere 2013., Beyoncé je iznenadila obožavatelje te je ošišala svoju prepoznatljivu dugu kosu skroz na kratko. Osvrćući se na ovaj potez, Beyoncé je priznala da je odlučila odrezati kosu jer se htjela osjećati "oslobođeno" u tom razdoblju svog života.

"Sjećam se dana kada sam odlučila jednostavno odrezati svu kosu. Nisam imala određeni stil na umu. To nije bio estetski izbor, bila je to velika emocionalna transformacija i metamorfoza kroz koju sam prolazila", rekla je.

"Velik dio mog identiteta kao izvođačice povezan je s raspuštenom dugom kosom. Odrezati kosu značilo je da sam se pobunila protiv toga što društvo misli da bih trebala biti", rekla je pa nastavila objašnjavati kako je majčinstvo odigralo veliku ulogu u njezinoj odluci.

"Bila sam novopečena majka i nešto u vezi s oslobađanjem kad sam postala majka potaknulo me da poželim sve to odbaciti. Bio je to fizički prikaz mene kako odbacujem očekivanja koja su mi bila postavljena. Samo sam to htjela izbaciti iz sebe", rekla je.

"I to je bilo ono što sam trebala učiniti. Nakon toga sam postala jako hrabra. Bio je to prvi korak prema mnogim hrabrijim odlukama koje sam donijela u životu i karijeri, koje su me dovele do onoga što sam sada", dodala je.