Zgrozila javnost
11

Barbra Streisand o žrtvama Michaela Jacksona: To ih nije ubilo

Klix.ba
Barbra Streisand (Foto: EPA-EFE)
Barbra Streisand (Foto: EPA-EFE)
Američka pjevačica Barbra Streisand oštro je kritikovana zbog komentara o dvojici muškaraca koji su u dokumentarcu "Leaving Neverland" optužili Michaela Jacksona za seksualno zlostavljanje.

U razgovoru za britanski Times, Streisand je rekla da vjeruje Wadeu Robsonu i Jamesu Safechucku, ali je istakla da su oni zapravo bili presretni i uzbuđeni što imaju priliku biti na imanju Michaela Jacksona

"Možemo reći da su bili zlostavljani, ali ta djeca su tada bila presretna što su tamo. Robson i Safechuck danas su oženjeni i imaju svoju djecu, tako da ih to nije ubilo", rekla je Streisand.

Dodala je kako joj je žao zbog njih, ali i zbog Michaela Jacksona.

"Njegove seksualne potrebe bile su njegove seksualne potrebe. Krivicu treba tražiti kod roditelja žrtava, jer su dopustili svojoj djeci da spavaju kod njega", rekla je.

"Nije ih ubilo?? Barbra Streisand, jesi li zaista to rekla?", reagovao je odmah Dan Reed, reditelj dokumentarnog filma "Leaving Neverland" na Twitteru. Izjave Barbre Streisand pokrenule su lavinu komentara na društvenim mrežama, a ubrzo je otkazana saradnja s Gaia Projectom o položaju žena u društvu