Riječ je o milionima
38

Zvijezde serije "Stranger Things" dobit će nevjerovatne iznose za posljednju sezonu

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Snimanje pete i ujedno posljednje sezone serije "Stranger Things" je odavno počelo, a sada je poznato koliko će pojedini glumci zaraditi zahvaljujući posljednjoj sezoni.

Kako pišu strani mediji, radi se o nevjerovatnim iznosima za razliku od prve sezone kada je najveći honorar iznosio 100.000 dolara po epizodi i to za ostvarenu glumicu Winonu Ryder.

David Harbour koji nije bio pretjerano popularan prije snimanja serije "Stranger Things" u prvoj sezoni zarađivao je 80.000 dolara po epizodi, dok su djeca iz serije zarađivala tek 20.000 dolara po epizodi.

Do treće sezone, djeca su gotovo dosegla izjednačenost s odraslim zvijezdama, budući da je većina njih zarađivala 250.000 dolara po epizodi, Millie Bobby Brown u ulozi Eleven zarađivala je 300.000 dolara. Harbor i Ryder u trećoj sezoni zaradili su 350.000 dolara po epizodi.

No, budući da je serija stekla nevjerovatnu popularnost širom svijeta, glumački honorari su porasli na milione. Zarada najmlađih članova ekipe ukupno će iznositi sedam miliona dolara i to bez zarade Millie Bobby Brown, koja s Netflixom ima još ugovore za dva filma.

Stariji glumci Joe Keery, Natalia Dyer, Charlie Heaton i Maya Hawke navodno će imati nešto manji iznos od šest miliona dolara za sezonu. Najveće potvrđene iznose dobili su David Harbour i Winona Ryder, koji će zaraditi 7,1 milion dolara za svoje uloge u posljednjoj sezoni Netflixove serije.

Podsjećamo, braća i kreatori serije Matt i Ross Duffer rekli su da će likovi biti u akciji i da će posljedna sezona biti drugačija. Također, dodali su da posljednja sezona biti značajno duža u odnosu na prethodne.