Novi Netflixov hit
7

Zvijezda serije "Baby Reindeer" o ženi koja ga je uhodila: Osjećao sam veliku empatiju prema njoj

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Zvijezda i kreator serije "Baby Reindeer" Richard Gadd nedavno je za medije govorio o tome šta misli o ženi koja ga je uhodila.

Nova Netflixova serija inspirisana pričom Richarda Gadda ostvarila je veliki uspjeh i brojne pozitivne reakcije, a mnogi su oduševljeni hrabrošću Richarda Gadda, koji je napisao scenarij i glumom ponovo proživio najteži period svog života.

Gadd u seriji glumi Donnyja Dunna, koji se preseli u London kako bi započeo karijeru stand up komičara. U međuvremenu doživi veliku traumu o kojoj nikome ne govori. Dok se nosi s tom traumom, počinje ga uhoditi starija žena po imenu Martha, koja ga svakodnevno posjećuje na radnom mjestu i šalje veliki broj poruka.

Ističe se da je žena u stvarnom životu Gaddu poslala više od više od 41.000 e-poruka, 744 tweeta, 100 stranica pisama i 350 sati govorne pošte, ali Gadd je u posljednjem intervjuu objasnio da nije ona jedini krivac za situaciju.

"Osjećao sam veliku empatiju prema stvarnoj Marthi. Žao mi je zbog nje i griješio sam, ali ne želim da bude u zatvoru. Nisam želio 'baciti' u zatvor nekoga ko je bio toliko psihički bolestan", rekao je.

Podsjećamo, serija "Baby Reindeer" objavljena je 11. aprila na Netflixu, a ubrzo je postala najgledanija serija na ovoj platformi.