Radili s pop pjevačem
57

Muškarcima koji tvrde da ih je Michael Jackson godinama zlostavljao kao djecu omogućena nova tužba

L. R.
Michael Jackson (Foto: Shutterstock)
Michael Jackson (Foto: Shutterstock)
Muškarcima Wadeu Robsonu i Jamesu Safechucku koji tvrde da ih je Michael Jackson seksualno zlostavljao kao djecu u petak je odobreno obnavljanje tužbe.
Kako prenosi CNN, kalifornijski okružni prizivni sud presudio je da korporacija koja omogućuje rad s maloljetnicima nije oslobođena obveze zaštite te djece samo zato što je u isključivom vlasništvu počinitelja zlostavljanja. Predmeti, koji su objedinjeni na žalbenom sudu, sada će se vratiti na suđenje.

Robson i Safechuck su muškarci prikazani u dokumentarcu iz 2019. godine "Leaving Neverland". U ovom dokumentarcu, svaki je na nevjerojatno sličan način izložio kako je Jacksonovo navodno seksualno zlostavljanje postupno eskaliralo tokom godina, popraćeno njegovim pritiskom da ne otkriju što se događa.

Robson i Safechuck iznijeli su optužbe dok su bili maloljetnici, nakon što su prvobitno radili sa svjetskom pop zvijezdom. Naime, Safechuck se s osam godina pojavio s Jacksonom u reklami za Pepsi 1986.godine, a Robson s pet godina, nakon pobjede na natjecanju u plesu kada je Jackson nastupao u Brisbaneu u Australiji.

Podsjećamo, Jackson je umro 2009. godine, ali tužitelji traže odštetu od dvije zabavne kompanije koje su tokom svog djelovanja uglavnom bile u isključivom vlasništvu i pod upravom Michaela Jacksona.