Privatna večera nakon premijere
3

Angelina i Brad uživali u tradicionalnim bosanskim jelima

Sarajevo-x.com
(Foto: Sarajevo-x.com)
Nakon noći prepune emocija, u kojoj je pred sarajevskom publikom premijerno prikazan njen rediteljski prvjenac "U zemlji krvi i meda", slavna glumica Angelina Jolie i njen partner Brad Pitt predahnuli su na privatnoj večeri koju je za njih organizirao Hotel Bristol.

Najpoznatiji holivudski par imao je priliku uživati u specijalno osmišljenom meniju na kojem su se našla tradicionalna bosanska jela prezentirana na moderan način, kao i razna jela internacionalne kuhinje, a koja su za njih pripremili kuhari hotela Bristol, na čelu s Nerminom Hodžićem, šefom kuhinje, i njegovim zamjenikom Morenom Debartolijem.

Jolie i Pitt su uživali u ugodnoj i opuštenoj atmosferi sa ekipom filma i drugim gostima.

Kombinirajući vrhunski pripremljena jela i uslugu na svjetskom nivou, kuhari su uz svoj vrijedni tim od 30 ljudi Hotela Bristol opravdali titulu kulinarskih ambasadora Bosne i Hercegovine.

Nermin Hodžić, jedan od osnivača Udruženja kuhara u BiH, nije krio zadovoljstvo činjenicom da je imao priliku kuhati i za slavnu Angelinu Jolie.

"Ovo je najmanje što neko može učiniti za osobu koja je toliko doprinijela promociji Bosne i Hercegovine u svijetu. Bila nam je izuzetna čast i zadovoljstvo kuhati za Angelinu Jolie i njene goste", kazao je Hodžić.

Nakon premijere je upriličen after party za 200 VIP gostiju.