Na setu "Aquamana"
421

Amber Heard tuži Jasona Momou zbog uznemiravanja: Na snimanje dolazio obučen kao Johnny Depp

L. R.
Amber Heard i Jason Momoa (Foto: EPA)
Amber Heard i Jason Momoa (Foto: EPA)
Amber Heard tuži kolegu Jasona Momou zbog njegovog neprimjerenog ponašanja i uznemiravanja na setu filma "Aquaman".
Naime, ona tvrdi je Jason Momoa dolazio u alkoholiziranom stanju na set i glumio Johnnyja Deppa. Nove tvrdnje iz slučaja klevete Amber Heard i Johnnyja Deppa izlaze na vidjelo i odnose ponašanje Jasona Momoe na setu filma "Aquaman".

Prema sudskim dokumentima objavljenim prošlog mjeseca do kojih su došli mediji, Heard je opisala Momou kao pijanog kolegu koji kasni na snimanje, a sve je to zabilježeno i kod kliničke i forenzičke psihologinje Dawn Hughes.

Njene bilješke navode da je Heard tvrdila da je Momoa stigao na set filma odjeven kao njen bivši suprug Depp, noseći sve prstenje.

No, u izjavi za PEOPLE, DC Studios je rekao da se Jason Momoa sve vrijeme ponašao profesionalno na snimanju filma "Aquaman" te da su oni uzbuđeni što će publika vidjeti film u decembru ove godine.

Prošlogodišnje suđenje za klevetu u Virginiji počelo je kada je Depp (60) tužio svoju bivšu suprugu za klevetu zbog autorskog teksta iz 2018. godine koji je uključivao optužbe za zlostavljanje. Nakon što je Depp dobio tri tužbe, a Heard dobila jednu od tri protutužbe, ona mu je isplatila nagodbu od milion dolara.

Tokom njihovog dugog pravnog spora, Heard je posvjedočila da je njezina uloga Mere u nadolazećem "Aquamanu" smanjena usred pažnje javnosti na njezin lični život. Redatelj franšize James Wan rekao je prošlog mjeseca da njezin lik nikada nije trebao biti glavni dio nastavka.

Njena agentica Jessica Kovacevic tada je posvjedočila kako vjeruje da je pažnja koju je glumica dobila tokom televizijskog suđenja protiv Deppa negativno utjecala na njezinu karijeru.

Hughesove bilješke u novim sudskim dokumentima uključuju naznake da je Momoa "rekao da želi da otpuste Amber Heard" iz nastavka filma.