Autora Adnana Zilića
78

Uoči otvorenja 4. AJB DOC-a održan mini koncert: Izvedena muzika iz filma "Džemo"

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Uoči otvorenja Četvrtog izdanja AJB DOC Film Festivala večeras je u Multimedijalnom centru Kovači održan mini koncert na kojem je izvedena muzika iz filma "Džemo", koji je otvorio prošlogodišnje izdanje ovog festivala.
Muziku iz dokumentarnog filma o 45-godišnjem poljoprivredniku zaljubljenom u trčanje potpisuje Adnan Zilić, koji ju je večeras odsvirao u pratnji Ivane Đurić, Dine Šukala, Adisa Sirbubala, Mehe Radovića i Edvina Hadžića.

Podsjetimo da je film "Džemo" prošle godine otvorio AJB DOC, te je u sklopu pet festivalskih dana pregledan gotovo 70.000 puta. Režiju i scenarij potpisuju Lejla Kajić i Davorin Sekulić, a snimljen je u koprodukciji portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans.

Četvrto izdanje AJB DOC-a otvorio je film "Faith i Branko" rediteljice Catherine Harte. Film je prikazan u Multimedijalnom centru Kovači, nakon čega će u Cineplexxu biti prikazan film "Radio tišina".

Specijalni gost na otvorenju AJB Doc Film Festivala bio je Eldin Huseinbegović koji je otpjevao numeru "Sarajevo me zove".

Program će biti dostupan i putem digitalne platforme na zvaničnoj festivalskoj web-stranici ajbdoc.ba, bez registracije.