Muzika
0

Sister Bliss, Level 92 i domaći DJ-evi na sedmom Brodolomu u Tuzli

Klix.ba
Prije sedam godina na jezeru Modrac u blizini Tuzle prvi put je organizovan promotivni party pod nazivom Brodolom. Na jezero Modrac stiglo je 300-tinjak Tuzlaka koji su uspjeli dobiti pozivnicu za tu mističnu zabavu, a ona nije otkrivala mnogo.

Već narednog dana čitava Tuzla je pričala o plesnoj groznici na jezeru. Tada se već znalo da se od svakog narednog Brodoloma mora tražiti i očekivati više. Brodolom je u šest narednih godina dobijao nove obožavatelje, prvo su se Brodolomu počeli radovati gosti iz Lukavca, a nakon toga počeo se javljati i veliki interes širom Tuzlanskog kantona, za ovaj na tim prostorima sasvim novi koncept zabave. Brodolom je iz godine u godinu rastao te svaki put privlačio dvostruko više gostiju sada već iz cijele Bosne i Hercegovine.

Šesti Brodolom je svima bio nedoumica. Prerastao je prethodnu lokaciju i preselio se na veći prostor, kako zbog velikog broja gostiju tako i zbog sigurnosti istih. Nastavio je svoj rast i ugostio preko 8.000 gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona na kojem je nastupio Mark Knight vlasnik “Toolrooom records-a”.

Brodolom i ove godine raste i seli se na novu lokaciju. Brodolom 7 će se ove godine održati na Carinskoj zoni- Šićki brod – Tuzla te ugostiti jednu od najutjecajnijih DJ-ica svijeta Sister Bliss. Sister Bliss (Ayalah Deborah) autorica je i producentica većine hitova grupe Faithless koju je početkom 1995. godine osnovala sa Maxwell Fraserom te Roll Armstrongom. Pored Sister Bliss na Brodolomu će uživo nastupiti i Level 92, grupa muzičara iz Amsterdama, Pariza i Barcelone. Kao i svake godine, neizbježan je i nastup domaćih DJ-eva, a ove godine tu ekipu čine: G Edd iz Zenice, Vanyano i Siva iz Tuzle i Dizzi Dee iz Sarajeva.

Predlažemo da se naoružate bijelom garderobom i u svoj planer ljetnih zabava 6. jula 2013. uvrstite Tuzlu i Brodolom 7. Dotad pogledajte kako je bilo prošle godine.

Sve informacije možete pronaći na oficijelnim stranicama Brodoloma www.brodolom.ba i na Facebooku.